'El somni d’en Blai', el conte infantil solidari sobre un nen amb fibrosi quística

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
Il·lustració de Valentí Gubianas a 'El somni d'en Blai'.  Font: Valentí Gubianas
Il·lustració de Valentí Gubianas a 'El somni d'en Blai'. Font: Valentí Gubianas.
Dia del primer donatiu de Rafel Nadal als membre de l’ACFQ. Font: Estrella Polar
Dia del primer donatiu de Rafel Nadal als membre de l’ACFQ. Font: Estrella Polar.
El somni d'en Blai és poder desfilar amb els gegants i capgrossos a la festa major. Font: Estrella Polar
El somni d'en Blai és poder desfilar amb els gegants i capgrossos a la festa major. Font: Estrella Polar.

'El somni d’en Blai', el conte infantil solidari sobre un nen amb fibrosi quística

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

Rafel Nadal s'estrena en la literatura infantil amb un emotiu conte sobre la solidaritat i la superació personal que destina tots els beneficis obtinguts a l'Associació Catalana de Fibrosi Quística.

Rafel Nadal publica el seu primer llibre infantil de la mà de l’il·lustrador Valentí Gubianas i sota el segell Estrella Polar, una història solidària amb tots els afectats per la fibrosi quística. En paraules de l'autor, El somni d'en Blai "neix de la idea d’escriure un conte per a uns familiars que viuen la fibrosi quística de prop, una història per a ells que, alhora, és per a tots".

"Sabem que ens trobem en un moment difícil a causa de la Covid-19, però la fibrosi quística segueix sent una malaltia que requereix molta cura, pel que és important que seguim aportant el nostre gra de sorra perquè la seva investigació no pateixi un retrocés", explica el Celestino Raya, President de l'Associació Catalana de Fibrosi Quística.

Els beneficis obtinguts dels drets d’autor d’El somni d’en Blai i El sueño de Lucas (l’edició en castellà publicada per Destino) es destinen íntegrament a l’Associació Catalana de Fibrosi Quística. L’ACFQ, juntament amb la Federación Española de Fibrosis Quística, vetlla pels afectats, tant als hospitals com a casa, amb un programa de prestacions, i assegura que la investigació en aquest camp no s’aturi. Una de les seves fites més importants ha estat la implantació del diagnòstic neonatal, que permet detectar la malaltia en nadons acabats de néixer.

Conte de Rafel Nadal a benefici de la Fibrosi Quística El somni d'en Blai és una emotiva història sobre la solidaritat i la superació personal escrita pel periodista i escriptor Rafel Nadal amb il·lustracions de Valentí Gubianes. Blai no ha anat mai a l'escola perque pateix Fibrosi Quística, una greu malaltia respiratòria, i aquest any assistirà a classe per primera vegada. El seu somni és poder desfilar amb els gegants i els capgrossos a la festa Major del poble, però està segur que mai ho aconseguirà. Però, amb l'ajuda de tota la classe i la complicitat dels pares i professors, Blai, viurà experiències increïbles. Un conte sobre la solidaritat. L'autor del conte, Rafel Nadal, donarà tots els beneficis d'aquest conte, editat per Estrella Polar del Grup Planeta, a la lluita contra la Fibrosi Quística. Trobareu aquest conte solidari en les llibreries a partir del proper dia 25 de març amb el preu de 11,95 euros. Gràcies a Rafel Nadal per fer possible aquest projecte solidari a benefici de la Fibrosi Quística. Us animem a fer-ne difusió d'aquest nou conte i a comprar-lo! #fibrosiquistica#contesolidari#gracies

Una publicación compartida de ASCFQ-Ass.Cat.Fibrosi quística (@assoc.catalana_fq) el

"El conte del Rafel Nadal i el Valentí Gubianas és molt útil per augmentar la sensibilització, millorar el coneixement dels infants sobre la fibrosi quística i fomentar la solidaritat", agraeix el Celestino Raya.

Sinopsi del llibre

En Blai no ha anat mai a l’escola perquè té fibrosi quística, una greu malaltia respiratòria, i aquest any hi anirà per primera vegada. El seu somni és poder desfilar amb els gegants i capgrossos a la festa major, però està segur que mai no ho podrà fer. No obstant això, amb l’ajut dels companys i companyes de classe i la complicitat de mestres i pares, en Blai arribarà a viure experiències increïbles.

"La fibrosi quística és la lluita d’en Blai, però en realitat és la història de tots els nens que li fan costat perquè en Blai no es perdi cap de les activitats de l’escola", explica el Rafel Nadal. El somni d’en Blai és, per tant, la història del desig d’en Blai de jugar i gaudir de la festa major com tots els seus companys de classe. Amb un rerefons basat en històries de gegants i capgrossos, en Blai fa realitat el seu somni de ballar amb una geganta a la plaça major gràcies a un cap de capgròs que el protegeix.

Afegeix un comentari nou