El Teatre Nacional de Catalunya enforteix el programa Projecte social

 Font:
Font:

El Teatre Nacional de Catalunya enforteix el programa Projecte social

Resum: 

Els ingressos de l’espectacle inaugural es donaran al programa Apropa Cultura, entre d’altres activitats que es duran a terme al llarg de l’any.

Per segon any, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) col·laborarà amb programes que prenen el teatre com a eina d’inclusió social. I ho farà des del primer dia de la nova temporada 2014 - 2015, amb l’espectacle inaugural ''Per començar, sarsuela!'', que proposa un viatge per la gairebé desconeguda sarsuela cantada en català.

Els espectadors, a partir de 10 euros, podran decidir el preu de cada entrada. Els ingressos que se’n derivin de les funcions del 2 al 5 d’octubre aniran per a Apropa Cultura, un programa socioeducatiu dels equipaments culturals de Catalunya que afavoreix l'assistència i participació dels usuaris de centres socials a la programació i activitats, teatres i centres culturals.

Aquesta no serà la única de les iniciatives del TNC del seu projecte social. El TNC participarà amb el projecte Deslimita’m, oferint als participants la possibilitat d’assistir a assajos d’espectacles de temporada i afavorint el contacte amb professionals, els consells dels quals seran d’ajuda per a les obres nascudes sota aquest programa, organitzat per la Fundació La Roda i l’Associació ImpactaT intervencions teatrals. Aquestes dues entitats treballen per promoure, sota la metodologia del Teatre de l’Oprimit d’Augusto Boal, obres escrites i protagonitzades pels participants, considerant el teatre com un fort motor de progrés i canvi social.

A banda que el TNC compta sempre amb localitats per a persones amb mobilitat reduïda, en col·laboració amb la Fundació ONCE, Aptent i la Fundació Vodafone s’oferiran sessions especials amb audiodescripció i subtitulació per fer accessibles els espectacles a discapacitats auditius i visuals.

Afegeix un comentari nou