El Vendrell rebrà amb tots els ets i uts els gegants robats

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
El gegants d'El Vendrell, retrobats prop de València, en el remolc original Font: 324
El gegants d'El Vendrell, retrobats prop de València, en el remolc original

El Vendrell rebrà amb tots els ets i uts els gegants robats

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Feia cinc dies que els gegants de la capital del Baix Penedès, el Salvador i la Teresa, havien estat robats al polígon de la població, mentre estaven dins d'un remolc.

La cultura popular, amb l'ai al cor des de feia cinc dies, està d'enhorabona. Els gegants del Vendrell, el Salvador i la Teresa, que havien estat robats, s'han recuperat en bon estat prop de València ciutat, i seran retornats a la capital del Baix Penedès, on se'ls rebrà amb una gran festa el proper diumenge dia 25 d'agost.

El succés es va produir al polígon industrial local de la Cometa, on hi havia els gegants de la vila dins d'un remolc cobert d'uns cinc metres de longitud. Ara mateix es treballa amb la hipòtesi que probablement els lladres haurien enganxat aquesta caravana a un cotxe utilitari amb la intenció de portar-la a una gran nau i esborrar-ne tota marca de procedència.

Tanmateix, i malgrat que el contingut del remolc era evident a simple vista fent un cop d'ull a la seva decoració exterior, els lladres s'haurien sorprès en veure el contingut d'aquesta caravana: dos gegants d'El Vendrell, i una sèrie de Nans de la població. Es creu que aleshores s'hauria optat per abandonar-la en un lloc visible (aprofitant la visibilitat de la mateixa pintura que cobreix el vehicle) perquè el contingut pogués ser recuperat fàcilment. De fet, la colla gegantera d'El Vendrell apuntava que els robatoris de gegants eren molt estranys, al no existir un mercat negre dedicat al tema.

La troballa final l'ha feta la Colla Gegantera de Borriana que ha avisat la Guàrdia Civil, en una carretera secundària entre Nules i Moncofa, concretament el camí Serratelles de Nules al País Valencià, prop de València capital. Davant d'aquesta bona notícia i el perfecte estat en el que s'han trobat els gegants, El Vendrell farà una festa de benvinguda als seus gegants el diumenge 25 d'agost a les 11:30h a la plaça Vella del poble.

Afegeix un comentari nou