Elisenda Mas: "Mínimes despeses, mínima necessitat d'ingressos: teatre per a tothom"

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Elisenda Mas: "Mínimes despeses, mínima necessitat d'ingressos: teatre per a tothom"

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El Banc d'Aliments de Sant Andreu o l'estudi de malalties minoritàries són algunes causes solidàries a les que el grup de teatre Somni'TS destinen els beneficis dels seus espectacles.

Actuar davant de persones dels col·lectius més desafavorits i destinar la recaptació de les representacions a projectes socials és la base de la filosofia de Somni Teatre Solidari. Un grup de teatre sorgit, el 2014, a la Societat Cultural i Esportiva La Lira, entitat del barri barceloní de Sant Andreu i que treballa per reservar butaques als col·lectius en risc d'exclusió cultural. A través del que més els agrada fer, actuar, aporten el seu gra de sorra per a la trasformació social.

Parlem amb Elisenda Mas, presidenta de Somni'TS.

Com va néixer Somni'TS?

Neix de la confluència d'un grup de persones que tenim un batec comú de fer teatre solidari per tal d'arribar amb el teatre a aquelles persones que ho necessiten, un somni de fer teatre per a tothom en un moment que just havíem representat "Una Nit d'estiu de Somni", de William Shakespeare. Amb el segell inconfusible del director, Pep Salvat, la comèdia destaca per la seva originalitat en la posada en escena i per la creació d’uns personatges molt peculiars. Amb música i cançons composades per membres del grup, l’obra va rebre el premi al millor espectacle en el cicle “Fica’t al SAT”.

Quina vinculació té amb La Lira?

La Lira és la seu que acull el nostre somni, que permet que puguem fer les creacions i representar-les, una entitat que ens ha acollit i ens impulsa a seguir.

Com enteneu el teatre social?

Com aquell teatre que no té afany recaudatori i que parteix dels recursos que té amb el mínim de pressupost. Mínimes despeses, mínima necessitat d'ingressos: teatre per a tothom.

Com respon el públic format per col·lectius desafavorits?

Amb una bona implicació i satisfacció.

A quines causes destineu la recaptació?

Al Banc d'Aliments de Sant Andreu i al potenciament de l'estudi de malalties minoritàries com de la Dermatomiositis.

Quines obres heu fet?

Hem fet: "Una nit d'estiu de Somni", "Menecmes" i "Dones desmuntades". Actualment estem preparant un possible projecte: "Infidelitats".

Afegeix un comentari nou