Els gegants de Catalunya celebren el seu 25è aniversari

 Font:
Font:

Els gegants de Catalunya celebren el seu 25è aniversari

Resum: 

Més d’un centenar de gegants de 65 colles de Catalunya i el País Valencià es trobaran el 28 d’abril a Montserrat per celebrar l’aniversari de la Cultura i en Treball, els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

La relació dels gegants de l'ACGC amb Montserrat és ben estreta: l'1 de maig del 1988 es van estrenar en aquest indret.

Els actes de la celebració s'iniciaran a les 8h del matí amb una xocolatada popular al Mirador dels Apòstols. Posteriorment, a tres quarts de 10h, es farà la cercavila de tots els gegants convidats a l'acte pel recinte del monestir, que finalitzarà a les 11h, amb la celebració de la missa conventual, durant la qual es farà una ofrena a la Mare de Déu de Montserrat.

Un cop finalitzada la missa, a la plaça de Santa Maria i a les places inferiors es durà a terme la Mostra de Balls per part d'algunes de les colles convidades, que s'iniciarà amb el Ball de l'Aniversari d'en Treball i la Cultura a mans del Cos de Monitors de l'Agrupació, estrenat en aquest mateix indret quinze anys abans amb motiu del desè aniversari dels gegants. Finalment, i com a colofó de l'acte, es farà una ballada final, prevista per a dos quarts de dues del migdia.

Estrenats l’any 1985 i creats per Manel Casserras i Boix, un dels més grans creadors d'imatgeria festiva de Catalunya, en Treball és bru i amb el cabell rinxolat com a herència del passat hebreu i àrab. Com a representant de la feina, duu un llibre de comptes a la mà i un gran anell amb el segell de Catalunya. La Cultura és rossa i d'ulls clars com a símbol de la influència de les cultures nòrdiques a Catalunya. Com a màxim exponent seu duu una englantina d'or a la mà, el reconeixement més important que s'atorgava als Jocs Florals catalans.

Afegeix un comentari nou