Els millors cors del món, a Barcelona

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Elektra Women Choir Font: www.wscm11.cat
Elektra Womens Choir és un cor femení de Canadà.
Ensemble Vine Font: www.wscm11.cat
Ensemble Vine és un cor mixt japonés.

Els millors cors del món, a Barcelona

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Barcelona serà la capital mundial del cant coral amb un selecció dels millors cors de tots els continents.

L'any 2013, la Federació Internacional per a la Música Coral (IFCM-International Federation for Choral Music) va decidir que la ciutat de Barcelona acolliria l'11è Simposi Mundial de Música Coral. La cita ja està a la cantonada: el proper 27 de juliol, el Palau de la Música Catalana serà la seu mundial del cant coral.

La notícia, aleshores, ja es va rebre amb entusiasme des de la Federació Catalana d'Entitats Corals, qui coorganitza l'acte. La seva directora, Montserrat Cadevall, preveu que el Simposi “sigui un revulsiu per a millorar la qualitat del cant coral a Catalunya”. Sota el lema “Els colors de la pau”, el Simposi vol que els colors simbolitzin el pluralisme de la vida coral internacional en la construcció d’un món en pau. Les diferents estructures, sons, tècniques, seran l’essència dels concerts, tallers, conferències i taules rodones. I és que el cant coral fomenta l’harmonia i el respecte mutu, la solidaritat i la barreja de diferents cultures a través de l'instrument més antic: la veu.

El certamen reunirà prop de 3.000 persones provinents de tots els continents i comptarà amb la presència de 24 cors seleccionats entre els millors del món. També es donaran cita els i les directores de coral més prestigioses. L'Orfeó Català, l'Elektra Womens Choir (Canadà) i l'Ensemble Vine (Japó) seran només alguns dels qui actuaran a partir de les 21h. Durant l'espectacle s'interpretaran obres de Millet, Casals, Fauré i Vaughan Williams entre d'altres.

L'Elektra Women’s Choir de Vancouver, Canadà, és un cor femení referent al seu país, des de l'any 1987. Sota la direcció artística de Morna Edmundson, el cor és conegut per l'originalitat dels seus programes, la clara voluntat de recerca del repertori coral femení i per les composicions encarregades a compositors actuals. L'Elektra compleix la premisa "d'inspirar i guiar" al públic a través dels concerts i els encàrrecs. El cor ha encarregat més de 70 noves composicions i arranjaments, i ha enregistrat més de 13 obres que podeu trobar a iTunes. A la web d'Elektra podreu trobar un llistat amb el repertori del cor realitzat fins a l'actualitat.

L'Ensemble Vine és un cor mixt fundat per Keishi Ito l'any 2000, un dels directors més reconeguts del Japó. S’ha especialitzat en la interpretació de la música del Renaixement, repertori religiós de compositors contemporanis i música popular del Japó. El cor també treballa amb joves compositors del seu país. Ha rebut nombrosos premis i destaca per la teatralitat interpretativa en els seus concerts. Ensemble Vine ha enregistrat dos discos i ha estat escollit nombroses vegades per estrenar i enregistrar les obres de compositors contemporanis del seu país.

Afegeix un comentari nou