'Emociona't', la campanya per donar suport i fomentar la cultura

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
'Emociona’t', la campanya pel reconeixement de la cultura Font: Departament de Cultura
'Emociona’t', la campanya pel reconeixement de la cultura Font: Departament de Cultura

'Emociona't', la campanya per donar suport i fomentar la cultura

Autor/a: 
Vanesa Vilaseca
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

El Departament de Cultura publica aquesta campanya, que compta amb la complicitat de nombrosos agents del sector i equipaments nacionals, per fomentar el consum cultural per part de la ciutadania.

La cultura és un bé essencial que cal preservar i fomentar. És bàsic entendre el seu sentit transformador i el seu estret vincle amb el sistema educatiu i el sistema comunicatiu per arribar a una societat sana, creativa, crítica i feliç.

La iniciativa sorgeix després d’un llarg període de pandèmia en què el consum cultural s'ha vist reduït de manera important a teatres, cinemes, auditoris, arxius, biblioteques, museus, equipaments cívics, llibreries, galeries i altres equipaments culturals.

Per això, la campanya interpel·la directament al públic, ja que la cultura no es fa sola sinó que la construïm entre tots i totes cada dia amb cada sèrie, obra de teatre, pel·lícula o obra d’art que creem i mirem; amb cada llibre que escrivim i llegim; amb cada cançó que escoltem, cantem i ballem; amb cada llengua que parlem, i amb cada associació cultural en què participem.

Amb aquesta campanya, el Departament de Cultura convida també a entitats, associacions, institucions, equipaments, companyies i artistes a què facin seva la campanya i hi participin per donar un impuls a la cultura.

El missatge que transmet la campanya és la importància de compartir la cultura viure-la amb les persones del nostre entorn, de compartir moments que només la cultura pot generar i de retrobament en aquestes festes, tot recordant la importància de l’ús de la mascareta en els esdeveniments presencials.

A xarxes socials, la campanya promou les etiquetes #comparteixcultura i #regalaemocions, ja que en aquests dies en què acaba l'any i hi ha un augment del consum d'activitats culturals en totes les disciplines. Les festes de Nadal són un bon moment per consumir i regalar cultura als nostres éssers estimats, per viure-la en companyia.

Afegeix un comentari nou