Feminismes d'arrel

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Feminismes d'arrel

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Els dies 3, 4 i 5 de juny es celebraran les Jornades Radicalment Feministes en commemoració dels 40 anys de les primeres Jornades Catalanes de la Dona.

Des de farà quaranta anys, el moviment feminista català s’ha autoconvocat en una celebració especial els anys acabats en 6: el 1976 les “Primeres Jornades Catalanes de la Dona”; el 1996 “20 anys de Feminisme a Catalunya” i el 2006 “Les dones sabem fer i fem saber”.

Des de la pluralitat dels feminismes actuals, la Xarxa Feminista, Ca la Dona i feministes independents estan organitzant, pels propers dies 3, 4 i 5 de juny del 2016, una gran trobada anomenada Jornades Radical-ment feministes. Unes jornades obertes i flexibles on la diversitat de pensaments feminsites, de sentirs, de fers, d’identitats i d’opcions s’hi trobin convocades i còmodes. Unes jornades per a crear espais físics, mentals i simbòlics que visualitzin tota la riquesa que constitueixen els feminismes. La voluntat de les jornades és que l’energia i les reflexions contribueixin a bastir una societat sense violències masclistes i sense guerres, solidària, lliure i feliç per a totes les dones, lesbianes i trans i per al conjunt de la societat i del planeta.

Les Jornades s'organitzen a través d'assemblees periòdiques on es tractaran els temes de caire general; comissions de treball sobre els diferents aspectes tècnics que s’han de preveure i resoldre i l'espai de coordinació amb compromís setmanal.

Els eixos temàtics seran tres: Viure en llibertat / Contra les violències masclistes heteropatriarcals; la sostenibilitat de la vida i com fer-la possible d’una manera vivible i cossos, sexualitats i identitats.

Les Jornades compten amb un bloc, creat fa mesos, per visualitzar el procés ampli i obert i gestació de l'acte. Les interessades poden participar i adherir-s'hi de forma invividual o en grup a través de la butlleta d'inscripció.

També pots donar suport enviant a l'organització una fotografia amb la plantilla (que et pots descarregar aquí per imprimir), per fer xarxa de difusió al photocall.

Més info: jornadesfeministes2016@pangea.org / tel. 696 72 38 39.

Afegeix un comentari nou