Festes Majors que no et pots perdre al juliol

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
Festa Major de Terrassa (del 30 de juny al 5 de juliol)
Festa Major de Terrassa (del 30 de juny al 5 de juliol).
Festa Major del Raval (16  de juliol, Barcelona)
Festa Major del Raval (16 de juliol, Barcelona).
Les Santes, Festa Major de Mataró (del 19 al 29 de Juliol)
Les Santes, Festa Major de Mataró (del 19 al 29 de Juliol)
Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell (2 de juliol, Baix Empordà)
Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell (2 de juliol, Baix Empordà).
Festa Major Jove de Vic (del 23 de juny  al 7 de juliol, Osona)
Festa Major Jove de Vic (del 23 de juny al 7 de juliol, Osona)
Festa Major d’Erill de la Vall (del 10 al 13 de juliol, Alta Ribagorça)
Festa Major d’Erill de la Vall (del 10 al 13 de juliol, Alta Ribagorça)
Festes del Segar i del Batre La Fuliola (2 i 6 de juliol)
Festes del Segar i del Batre La Fuliola (2 i 6 de juliol)
Festes majors de Sant Carles de la Ràpita (del 22 al 30 de juliol)
Festes majors de Sant Carles de la Ràpita (del 22 al 30 de juliol)
Festa major d’El Vendrell (del 25 al 28 de juliol)
Festa major d’El Vendrell (del 25 al 28 de juliol)

Festes Majors que no et pots perdre al juliol

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El mes de juliol, els barris i municipis s'omplen de festa major amb propostes culturals associatives obertes a la ciutadania. Remena i tria!

BARCELONA

La Baixada del Drac, el Capgròs de l’any, la Pedalada Popular, la cercavila, el correfoc, l’exhibició castellera, havaneres i rom cremat ... Són activitats tradicionals aquests dies a Terrassa. No falten curiositats pròpies com la Baixada d’Andròmines a la Rambla, la Cursa de Cambrers i Cambreres o el Concurs d'apilar caixes de Coca-Cola. A veure qui aconsegueix la pila més alta!

  • Festa Major del Raval (16 de juliol, Barcelona)

La multiculturalitat impregna les activitats programades al barri del Raval. Organitzada per l’Associació de Veïns del Carme compta amb un bon nombre d’activitats per a totes les edats i gustos: música i balls, havaneres, activitats infantils, àpats populars, teatre, gegants, diables, castellers, competicions esportives i fins i tot una cursa de patins que ha agafat anomenada aquests últims anys. L’espectacle pirotècnic i la tabalada són alguns dels actes més concorreguts.

En honor a les patrones de la ciutat, Santa Juliana i Santa Semproniana, Mataró celebra tot un programa d’actes amb història, recuperació ciutadana, litúrgia i innovació. La Crida de la Festa Major del 25 a les 8 de la tarda és l’acte d’inici oficial de la festa, seguida de la Nit Boja i el Desvetllament Bellugós. Ofici, Passada, focs artificials, balls i concerts són alguns dels elements característics d’aquesta Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

GIRONA

  • 51ª Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell (1 de juliol, Baix Empordà)

Si hi ha alguna cosa que ha fet famosa Calella de Palafrugell, aquesta és la Cantada d'Havaneres, que enguany celebra la 51ena edició l'1 de juliol a les 22.30 h. Amb més de 40.000 espectadors i retransmesa en directe per diversos mitjans de comunicació, la cantada de Calella s'ha consolidat com la més important del país, convertint el municipi en la capital de les havaneres del país. Organitzat per l’Associacio d’Amics de Calella, l’acte s’emmarca en el programa de Festa Major del municipi.

  • Festa Major Jove de Vic (del 23 de juny al 7 de juliol, Osona)

El jovent de Vic s’organitza i munta un Sopar Jove de GALA FMJV17 (Sant Joan), l’Assassí del fuet 2017!, Birranostrum 2017 (i Birrapòstum); les Barraques de Festa Major Jove de Vic 2017, la Cronoescalada 2017; la Gimcana Guarra 2017 i la Tarda de Teiatru i Sombrerus, per acabar amb una Ressaca de Pilota i Hamaca.

LLEIDA

El 2 de juliol, es fa la Festa del Segar, amb la missa de campanya a l'era i durant tot el matí, les demostracions de la sega del blat, en les diferents modalitats, o sigui, manualment amb dalla i mecànicament amb la gabelladora i lligadora. I el 16 de juliol, la Festa del Batre arriba amb una novetat enguany: la trobada de puntaires durant el matí. Com és habitual hi haurà l'estesa de les garbes a l'era, les tandes de girar amb els animals, i la mostra de la vella màquina de batre en funcionament fins aconseguir el gra ben net.

És la festa de l’aigua més important coneguda arreu del país. Ha esdevingut una festa major d'estiu col·lectiva que té lloc entre Balaguer, Camarasa, Gerb i Sant Llorenç de Montgai. Calor, aigua, imaginació i un ambient festiu desfermat són els principals ingredients d’aquesta festa, que reivindica la recuperació de l'espai natural del riu mitjançant un descens eixelebrat i no competitiu que cada any aplega participants entusiastes amb les seves originals embarcacions casolanes en dues jornades.

  • Festa Major d’Erill de la Vall (del 10 al 13 de juliol, Alta Ribagorça)

Tradicionalment invocada contra la calamarsa, la pesta, la fam i la guerra, la Festivitat de Sant Cristòfor, el 10 de juliol, se celebra a Erill corrent les falles, típica festa de l'Alta Ribagorça on el foc i la música són els protagonistes.

TARRAGONA

  • Festes majors de Sant Carles de la Ràpita (del 22 al 30 de juliol)

Duren 10 dies i són unes de les més complertes de les Terres de l’Ebre. Les festes es caracteritzen per incloure, a més a més dels actes clàssics de tota festa major, totes les modalitats dels jocs amb bous, un bon grapat d'àpats populars i gratuïts, la sortida de les carrosses guarnides i una festa marítima.

  • Festa major d’El Vendrell (del 25 al 28 de juliol)

La festivitat de Sant Jaume (dia 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un castell de focs fa de preludi del ball. El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major: matinades, cercavila, correfoc... I el dia 28, el Dia del Gos; aquí destaca l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila, l’actuació de l’Esbart vila del Vendrell i, per finalitzar la festa, l’encesa d’un quilòmetre de traca.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou