Fires i festes associatives que no et pots perdre al desembre

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fires i festes associatives que no et pots perdre al desembre

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El desembre clou l'any 2016 amb activitats socioculturals al voltant de les festes nadalenques, la solidaritat, la integració, l'associacionisme i arreu, ben musicades.

El CEIP Pi del Burgar de Reus serà l’escenari, el divendres 2 de desembre a partir de les 6 de la tarda, del concert solidari del grup reusenc CoverH. L’actuació serà l’eix central d’una festa que servirà per fer difusió sobre la donació de medul·la. L’acte compta amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Reus, així com de la Fundació Josep Carreras. La festa és gratuïta. Únicament se’ls convida a passar una bona estona combinant el lleure amb la informació sobre la donació de medul·la. Així de fàcil.

  • Fira de Nadal (Cervera, 3, 4 i 10 de desembre)

Visites guiades, exposició pessebrista, activitats infantils, tallers i mercat nadalenc durant 3 dies a la capital de la Segarra. Els dies 3, 4 i 10 de desembre podreu contagiar-vos de l'esperit nadalenc als carrers i places de Cervera. La capital de la Segarra acollirà la seva Fira de Nadal en la que participen diverses entitats locals.

És la mostra més important de rumba catalana i cada any reuneix els principals representants socials i artístics d’aquesta música, tot posant els seus coneixements i experiència a l’abast de tothom. Organitzada per Forcat, l'associació Foment de la Rumba Catalana, entitat sense afany de lucre que treballa per a la promoció i el reconeixement de la rumba, és esdeveniment singular, amb pocs anàlegs en d’altres escenes musicals del país, que es presenta com el “portes obertes” anual de la rumba catalana. Per això s’ha convertit en una cita de referència per a l’escena i, cada cop més, per al món cultural català.

L’Associació d'Amics de l'Orgue de les Comarques de Lleida celebra el veterà festival centrat en l’orgue que roman itinerant per una quinzena de poblacions de les Terres de Ponent i els Pirineus des del mes de setembre amb actuacions en esglésies, convents i parròquies. És un dels certàmens nacionals més important dedicats a aquest instrument. Tots els concerts són d'entrada lliure.

És una trobada de tot tipus de creadors i artesans de diferents disciplines, plàstics/gràfics. Un petit/gran món de cultura, esdevé real cada primer diumenge de mes al barri del Rec d’Igualada. És un espai on passejar, prendre un te, fer contactes... on poder anar a passar una bona estona amb música i ambient. LaBastida és una associació sense ànim de lucre nascuda l’octubre de 2011 gràcies a un grup de persones que varen fer possible un festival al barri del Rec.

Trobada de grallers, una exhibició de maquinària agrícola, i activitats per a totes les edats és el que oferirà la tercera edició d’aquesta festa. Organitzada pel Consell Municipal de Vilatenim, amb la col·laboració de veïns i veïnes, la festa estarà activa pels carrers del municipi de 8h a 19h.

És un festival de produccions audiovisuals, tant documentals com de ficció, centrat en la temàtica de la discapacitat. És una iniciativa impulsada per AES i organitzada per Fish Muvi. L'objectiu del Festival Inclús és donar visibilitat a obres audiovisuals elaborades al voltant de la temàtica de la discapacitat i amb un punt de vista diferent. Ja siguin creats per entitats que intervenen directament al món de la discapacitat, per persones o altres col·lectius. Enguany es farà al CaixaForum de Barcelona. Es realitzarà un pase de material audiovisual dels finalistes segons les diferents categories. Es premiaran les millors obres presentades.

La Federació d’Ateneus de Catalunya convoca la 27ena edició del certamen que anualment reconeix la tasca diària d’entitats socioculturals del territori català per la cohesió social. Enguany s’han presentat 57 entitats a sis categories diferents: creativitat artística, integració social, joves, innovació... Pots votar els projectes que més t'agradin al web de la Votació Popular. Els guardons es lliuraran el 14 de desembre a les Drassanes Reials. Per assistir com a públic cal enviar un correu electrònic a ateneus@ateneus.cat.

Afegeix un comentari nou