Fires i festes que no et pots perdre el juny!

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius

Fires i festes que no et pots perdre el juny!

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Música, teatre, llibres, cinema, revetlles... Juny és sinònim d'activitats a la fresca.

Festival Re-Percussió Per l’Odèon (3 i 4 de juny, Canet de Mar): l'Associació Cultural Plataforma Odèon manté la reivindicació d'un espai públic cultural i polivalent per a Canet de Mar. Pep Gol, Espectacle per a les Escoles; Big Band Escola de Música de Canet; Tastets de Música; "En Bum i el Tresor Pirata; Cercavila Colles Canetenques; "Somnis d'Alícia"; "Ay, ay, ay, espectacle de Clowns; botifarrada; Ball d'Envelat amb La Cultural de Granollers formen part del cartell d'activitats de l'edició 2016.

Fira Tinta Roja (4 de juny, Vilafranca del Penedès): la 3a Fira de l'edició independent i del llibre polític aterrarà enguany a la capital de l’Alt Penedès amb una mostra d’editorials, col·lectius i llibreries independents i de llibre polític, un taller d’islamofòbia i gènere impartit per Brigitte Vasallo, contacontes infantil, vermut roig i poètic i la presentació del llibre "La pell de la frontera", de Francesc Serés.

Fira del Vapor (4 i 5 de juny, Sant Vicenç de Castellet): mostra d’oficis tradicionals, rutes guiades, cercavila, circ, teatre al carrer, música, activitats infantils, mercat de productes artesanals... La Fira del Vapor recrea la vida quotidiana a la vila entre 1868 i 1923, quan el ferrocarril i el batec de les fàbriques tèxtils anaven amb vapor. Inclou l'Espai de les entitats, reflex del ric teixit local de voluntariat, lleure i vida associativa. Algunes entitats faran programacions específiques i de recreació històrica els dies de Fira que trobareu al programa d'actes.

Els Plens (fins al 29 de juny, Berga): un dels elements més antics i enigmàtics no només de la Patum de Berga sinó també de tot el folklore festiu català són els anomenats Plens. Vestits amb la seva peculiar indumentària vermella i verda, ells són els personatges encarregats d’encendre els emblemàtics Salts de Plens de la gran festa berguedana.

Aplec de la Sardana d’Igualada (12 de juny, Igualada): és una crida de l’Agrupació Sardanista d’Igualada per atansar la dansa tradicional i el so inconfusible de la cobla a la ciutadania. Cal tenir en compte que el d’Igualada és el segon en antiguitat a Catalunya, se celebra des del 1929. Hi haurà trobada de col·leccionistes de plaques de cava, al migdia, dinar de germanor i ball de crespelles i a la tarda concurs de colles improvisades i berenar popular.

SQV Black Music Festival (9, 11 i 12 de juny, Sant Quirze del Vallès): el certamen va néixer amb el programa La llista negra /The BlackList de Radio Sant Quirze, dedicat a la música negra. És punt de trobada pels amants del gènere amb l´ajuda de músics, Mc,s , Dj,s.

Mostra de Teatre Jove (1 i 15 de juny, Tarragona): organitzada pel Grup de treball Teatre Jove, la mostra és gratuïta i acull representacions al Teatre Metropol fins el mes de juny. L’1 de juny, la comèdia “El muerto al hoyo y el vivo”, de Maribel Masip Mirabent; el 15 de juny, “La calle del infierno”, d'Antonio Onetti.

Festival Gollut (del 18 al 26 de juny, Ribes de Freser): el certamen és una referència de l’audiovisual i fotografia amb compromís de la mà dels Amics del Cinema. En aquesta 3a edició s’especialitza més en les obres que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat.

Ítaca. Cultura i acció (juny i juliol, L’Empordà): és un festival que aglutina propostes culturals de qualitat (música, teatre, xerrades…) a un preu assequible amb l’objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic. Un luxe de festival a l’abast de tothom que celebra la seva quarta per diverses poblacions de l’Empordà. Actuaran: Andrés Calamaro, Ramon Mirabet, Quimi Portet, Quico Pi de la Serra, La Locomotora Negra, Joan Colomo i El Petit de Cal Eril.

Revetlla de Sant Joan (23 de juny): enmig de la suor i la calor popular, un nou Sant Joan és a punt de fer explotar la nit més curta de l’any amb focs artificials, coques, balls i concerts, festes de foc, falles... arreu dels barris i viles catalans.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou