Fires i festes que no et pots perdre a l’agost!

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius

Fires i festes que no et pots perdre a l’agost!

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Concerts, dansa, teatre, mercats tradicionals, festes de foc... Prepara't per la ruta de l'agost més cultural.

Totes les nits de dilluns d’aquest mes, a les 22h, actuen artistes catalans a la plaça d’Avall de Rupià: Santi Careta; Peret Reyes; Maria Rodés; Halldor Mar i Jaume Pla “Mazoni”. És un projecte de música de qualitat, coherent, sostenible, solidari que prioritza el Km 0. Les persones que organitzen, col·laboren i participen són voluntàries, ho realitzen per un compromís amb la cultura i per voler dinamitzar el poble i entorns. Per això, l’entrada és gratuïta; només es passa la gorra per a destinar fons pels músics.

De la mà de l’Associació Catalana de Cistellaires i l’Ajuntament, a la 14ena edició del Racó dels Artesans hi trobareu artesans i artesanes que treballen fibres vegetals ben diferents, vinguts de diferents llocs d’arreu d’Europa. També hi haurà demostracions artesanals, tallers de fibres per a infants i adults, visites guiades al Museu de la Pauma i a les parades amb la col·laboració d'experts, exposicions i activitats musicals i gastronòmiques a l’aire lliure, etc.

  • XII Trobada de Cançó d'Autor dels Països Catalans, Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès – 6 d’agost):

La jove cantant Gemma Humet i un dels músics referents de l’escena musical catalana, Toti Soler, seran els protagonistes enguany de la Trobada que ja arriba a la dotzena edició. Els dos artistas ja han col·laborat en algunes ocasions, el veterà guitarrista acompanyant la cantant. Un dels impulsors de la cita és el cantautor local Cesk Freixas.

Una edició amb música, teatre, animació i espectacles de reconstrucció històrica. Tampoc hi pot faltar el mercat d’època amb productes d’artesania i demostració d’oficis, tir amb arc, tavernes i un munt d’activitats per a tota la familia, tallers i jocs infantils.

Aquest estiu arriba la vuitena edició d’una festa associativa arrelada a la ciutat i amb renom que ha traspassat la província. El 2015 va ser reconeguda als Premis Ateneus. El col·lectiu que li dóna nom i organitza ofereix una alternativa a l’actual model sociocultural i econòmic mitjançant espais d’intercanvi, d’empoderament, participatius, dinàmics i autogestionats en el marc de les festes de Sant Magí de Tarragona. Concurs de música, mercat d’artesania, activitats de lleure i fira d’entitats ja estan preparades.

Roba Estesa, Germà Negre i Les Violines són alguns dels grups que formaran part del cartell de tres jornades musicals gratuïtes amb artistes dels Països Catalans. Els Tranquils; Morena; Vents de Riella; La Rondalla dels Ports i Orquestrina Trama seran presents a l’edició d’enguany. Organitzat pel Grup Cultural Grallers de La Granadella, ressona des dels aires folk al tecno.

Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny reedita per 34 ena ocasió del del festival internacional de dansa. Es desenvoluparà a l'Espai de dansa d'arrel tradicional i comptarà amb més de 8000 espectadors, més de 400 artistes i 200 voluntaris en l’organització. Ésdansa 2016 continua amb dues línies formatives, dos itinerarisdedicats a la dansa nascuts amb l’objectiu de ballar i fer ballar.

Viu l’Espectacle de Foc i Música d’una de les festes més concorregudes de cada estiu, amb els seus elements més característics com el Mascle Cabró, l’Escorreguda del Mascle, el Ball de la Polla o el Foqueral. Enguany la representació festiva serà a càrrec del grup Alea Teatre i es plantejarà al voltant de la màgia i les bruixes. Cervera acollirà també una trobada de bestiari popular, la tradicional Fira del Gran Boc, l’Aquelarret i posarà en marxa un excepcional cartell musical amb cinc escenaris i una desena d’actuacions de fusió, rock i mestissatge.

  • Carretillada de l’Arboç (Baix Penedès – 28 d’agost):

La Carretillada del Ball de Diables de l’Arboç és un dels ritus de foc més mítics dins el món dels diables festius a Catalunya. El Ball de Diables de l'Arboç escenifica un festa de foc de primer ordre que ha conservat les tradicions i les pràctiques durant més de 150 anys, i s’ha convertit en un punt de referència per a tots els amants de les flames i les explosions festives.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou