Imperdibles culturals al desembre
Comparteix
Esdeveniments culturals solidaris, festes i festivals més enllà dels actes nadalencs.
- Simbiòtic Festival (de l’1 al 3 de desembre, Barcelona)
We Act Assoc, una entitat sense ànim de lucre, organitza la 2ª edició del certamen d’arts escèniques apostant per la creació contemporània i la inclusió, sota el crit “Tots som animals simbiòtics”. El festival irromp dins el circuit escènic barceloní per promoure la cooperació entre totes aquelles persones responsables en la construcció d’unes arts escèniques accessibles per a tothom, a la nau Ivanow.
- Festival Indo-Català (2 de desembre, Manresa)
El Voluntariat de la Fundación Vicente Ferrer a Manresa organitza aquest festival benèfic a la Sala Els Carlins on actuaran el grup de batucada 'Els reis del so', la colla castellera Tirallongues, el grup de bollywood 'Somnis d’Hathor', l'Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages, el Cor de l’escola Jeroni de Moragas, l'Oriol Barri, i els Shreevats Iyer. Els 6€ de l’entrada seran íntegrament destinats a projectes de la Fundació Vicente Ferrer.
- Posa’t al meu lloc (3 de desembre, Girona)
A la Plaça del Mercat del Lleó i la Plaça Salvador Espriu de Girona, amb el lema, “Posa’t al meu lloc”, l’entitat Multicapacitats, creada fa dos mesos, organitza, juntament amb organitzacions locals del Tercer Sector, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre). És la primera vegada que es fa a Girona una trobada com aquesta i s’han organitzat activitats familiars: música, batucada, xocolata, gossos de rescat, ...
- Festival REC (del 4 al 10 de desembre, Tarragona)
Després d’anys d’experiència descobrint els nous talents del panorama cinematogràfic, el festival del cinema, enguany la proposta cultural s’agrupa sota l’eslògan “Aquesta ortiga no pica”, un lema que visibilitza que la proposta que ofereix el festival està oberta a tothom i que el fet de gaudir de bones pel·lícules no està determinat per condicionants econòmics o d’edat. El festival busca eixamplar la seva base social amb una aposta pel conjunt de la ciutadania per fer del cinema un espai més social i un punt de trobada.
- Recital solidari poètic (5 de desembre, Barcelona)
Recital solidari poètic musical a la llibreria La Caníbal amb els rapsodes Montse Cercós Farreny, Imma Forment, Company Fontané Cristina, Valentina Botana, Lluís Urpinell Jovani, Daniel Ruiz-Trillo, Prudenci Gatell del Villar, Gabriel Maria Pérez i la música del cantautor Joan Blau.
- Exposició “Escoles rurals” (fins al 31 de gener, Lleida)
La Biblioteca de Cappont pretén posar l’accent en un dels moviments pedagògics més arrelats al territori amb l’objectiu de donar a conèixer el que a voltes s’ha definit com un veritable laboratori de renovació escolar. Un model on les tres “P” (petita, de poble i pública) ha resultat una eina dinamitzadora del sistema educatiu. L'exposició convida a realitzar un recorregut a través del temps: de les escoles rurals del franquisme fins a la ZER (Zona Escola Rural), el nucli aglutinador de les actuals escoles rurals de Catalunya. Un viatge expositiu d’aquella escola rural que semblava en procés d’extinció fins a l’escola rural moderna que competeix de tu a tu amb les escoles urbanes.
- Trobades cosidores (11 de desembre, Barcelona)
Des dels projectes de gent gran de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec: Baixem al Carrer i Acompanyament a la Gent Gran, durant la tardor s’han organitzat trobades obertes a tothom per a iniciar-se en el món de la costura, el ganxet, la mitja... La darrera será l’11 de desembre, de 17.30h a 19.30h al Casal Elkano (c/ Elkano 24-26, baixos). Per a més informació: acompanyamentalagentgran@gmail.com o 93 443 21 72.
- Premis Ateneus 2017 (12 de desembre, Barcelona)
La Pedrera de Barcelona acollirà, el 12 de desembre, la gala dels guardons que reconeixen la tasca anuals de les entitats socioculturals del país. La Federació d’Ateneus de Catalunya celebrarà la 28ª edició del certamen que premia iniciatives d'ateneus en sis categories: comunicació associativa, capacitat d'innovació, creativitat artística, foment de la participació, Premi, Jove Proposa! i al treball en xarxa.
- Jornades de Cossos i Art (del 15 al 17 de desembre, Barcelona)
Les Fil·loxeres organitzen unes jornades per treballar el cos des d’una perspectiva feminista a través de l’art. Al local de Les Fil·loxeres s’hi presentarà el llibre "Geografía de mi cuerpo", d'Ana Aupi; un recital de poesia feminista d’on en sortirà un fanzine; es presentarà l'exposició "Estimar-nos per transformar juntes", de Zinteta i "Relats d'un cos menstruant", d'Eva Entropia.; hi haurà teatre amb “Ophelia amb ph", de Les Tragaluz; la xerrada "Activisme barbut: viure el gènere des d'un altre perspectiva", amb Mar Llop Valles i Martx Andrés Laguía, la performance d'Hékate. Zinteta, a més, organitzarà un taller de pintura corporal.
- Exposició Fira Santa Llúcia (de l’1 de desembre al 28 de febrer, Barcelona)
El 30 de novembre s’inaugura a la Casa dels Entremesos l’exposició ‘Perquè avui és Santa Llúcia… pels volts de la plaça Nova’. La mostra pren per fil argumental la Fira de Santa Llúcia, la fira de Nadal barcelonina amb una tradició més llarga, per explicar la història del barri perdut de la Catedral.
Afegeix un nou comentari