Imperdibles feministes al març 2018
Comparteix
La visibilització del treball (remunerat o no) de les dones centra les activitats culturals del mes de març.
- Repensant els espais urbans en clau feminista (1 de març, Barcelona)
Es construeixen les ciutats per i per a homes? Quin espai hi poden ocupar les dones? Quins rols de gènere es projecten en els seus barris, edificis i places? Hemisfèria.cat posa a debat les possibles respostes de la mà del Col·lectiu Punt 6, cooperativa barcelonina d'arquitectes, sociòlogues i urbanistes que treballen per repensar els ambients urbans des d'una perspectiva feminista. També hi participarà la redactora en cap de 5W, Maribel Izcue, que ha viscut i treballat durant anys a Filipines, l'Índia i al Japó. El debat serà al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a les 19 hores.
- La mirada violeta (2 de març, Barcelona)
“La mirada violeta. Marçal i Roig” és un espectacle amb cançons, poemes i textos que submergits en el món de Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig, de la mà també de dues dones: Aina Torres i Meritxell Gené. Música i paraula amb perspectiva feminista. L’actuació serà el 2 de març, a les 20h, a la Casa Orlandai.
- Estrogenfest (Barcelona, 3 de març)
En el marc del Dia Internacional de les Dones, aquest festival reivindica el paper de les dones artistes. El certamen tindrà lloc, com l’any passat, a l'Espai Jove Les Basses (20.30-1.30h), i l’entrada és gratuïta. Actuaran Papa Topo, Cor Blanc, Marta Knight, Empty Streets i Chorizo. I a més d’un mercat d’opcions, exposaran artistes com La Cíngara, Wendy Montasell i Clàudia Borràs.
- La Wikipedia com a camp de batalla (9 de març, Barcelona)
Només el 17% de biografies de Wikipedia és de dones. Amb aquesta dada alarmant, sumada al que menys de l’11% de les persones que contribueixen amb aportacions d’entrades són dones, la Fundació Wikimedia, la UOC i Liquen Data Lab organitzen una taula rodona a l’Espai Francesca Bonnemaison, a les 18h, per debatre sobre el biaix de gènere que es troba a l’enciclopèdia digital, comunitària i oberta. Hi intervindran Elisenda Ardèvol, (antropòloga i directora de Mediaccions, grup investigació en cultura i comunicació digital, UOC); Ester Bonet (filòloga, lingüista catalana i coordinadora de Viquidones); Marta Delatte (experta en memòria digital i directora d’investigació a Liquen Data Lab); Equipo Palomar (agitadores culturals); Hj Darger (periodista i fundadora Visual404).
- Fira del Llibre Feminista (Sabadell, 10 de març)
Enguany arriba la tercera edició de la Fira del Llibre feminista de Sabadell, un espai d’autoorganització de les dones i els moviments feministes de la ciutat, una plataforma de difusió d'idees, reflexió, debat i projectes feministes. La plaça del Gas serà l’epicentre de les activitats, on llibres, editorials i autores es trobaran per revisar la història i la literatura amb perspectiva de gènere. El Moviment Popular de Sabadell, la Xarxa d’Economia Solidària de Sabadell i les Bruixes del Nord organitzen aquest esdeveniment.
- Presentació llibre “Tal com raja” (16 de març, Barcelona)
El divendres 16 de març, a les 19 hores, a Ca la Dona, l’autora de l’obra “Tal com raja. Reflexions anarcofeministes”, Mireia Redondo Prat, presentarà el seu treball al voltant del feminisme de classe, l’autodefensa, l’acció directa i les violències de gènere, en un acte organitzat per l’espai Ca la Dona.
- Mostra Internacional de Films de Dones (Barcelona, 19 i 20 de març)
L’escriptora i activista Kate Millet serà el centre d’atenció del Festival durant el mes de març a La Bonnemaison: el 19 de març es projectarà el film que va dirigir “Three Lives ”(1971), acte il·lustrat pel col·lectiu RosaCarmen; i el 20 de març, es projectarà “Hommage à Simone de Beauvoir” (Anne Faisandier, 1986) i “Gay Power”(,Sharon Hayes i Kate Millett, 2012).
- Presentació llibre “Terra de ningú” (21 de març, Barberà del Vallès)
El col·lectiu Gatamaula ha compilat 47 veus de feministes i activistes LGTBI en el llibre “Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència”, amb Pol·len Edicions. Veus diverses reflexionen sobre els processos d’alliberament nacional, centrat en el cas català, i aporten propostes que poden esdevenir llavors per un debat fructífer entorn les identitats, les sobiranies, la llengua i la cultura, la participació política, l’economia o la solidaritat internacionalista.
Afegeix un nou comentari