JAZZ I AM celebra la seva cinquena edició

Fundació Privada Taller de Músics
Autor/a: 
Taller de Músics/JAZZ I AM
 Font: Taller de Músics/JAZZ I AM
Font: Taller de Músics/JAZZ I AM

JAZZ I AM celebra la seva cinquena edició

Autor/a: 
Taller de Músics/JAZZ I AM
Fundació Privada Taller de Músics

Resum: 

Acollirà diverses activitats com taules rodones, conferències, entrevistes i audicions comentades sobre temes diversos relacionats amb el jazz. A més, S’hi podran veure catorze actuacions de 30 minuts en directe.

Els dies 16 i 17 de març de 2023 se celebrarà la cinquena edició del JAZZ I AM Barcelona International Jazz Meeting, organitzat pel Taller de Músics. Com cada any, el seu objectiu és impulsar aliances entre professionals de la música i contribuir a la internacionalització dels projectes d’artistes de l’escena jazzística nacional, mentre crea un espai d’intercanvi i reflexió. Els participants podran assistir a tres taules rodones on es tractaran temes com la intel·ligència artificial aplicada al jazz, el procés creatiu en les coproduccions internacionals i l’Estatut de l’Artista, aquesta última organitzada per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM). Aquesta entitat, a més, aprofitarà l’espai que dibuixa aquest meeting per celebrar la 30a edició dels seus premis, que se celebraran al Jamboree el dimecres 15 de març, un dia abans de l’inici de JAZZ I AM.

Com a novetat d’enguany, es crea un espai d’entrevistes en profunditat anomenat “Una conversa amb...”, on Jeff Levenson parlarà amb Jordi Pujol de Fresh Sound Records i Francesco Martinelli de la Siena Jazz Foundation. A més, s’impulsa una audició comentada sota el títol “The new sound of Jazz”, que analitzarà les noves sonoritats del jazz sorgides de la seva fusió amb altres gèneres. Totes aquestes activitats tindran lloc a l’Ocaña, a la Plaça Reial de Barcelona.

L’acte de benvinguda d’aquesta edició estarà amenitzat per l’actuació de Miranda Fernández en format trio. Presentarà el projecte 88-M, un homenatge a la importància de la figura de la dona dins del món del flamenco.

JAZZ I AM acollirà les actuacions en directe de catorze grups en format showcase que tindran lloc al Jamboree. Dotze dels grups han estat escollits, a través d’una crida d’artistes, per un jurat format per professionals nacionals i internacionals del sector. Són: Los Aurora, Javier Navas Quintet, Martín Meléndez Power Trío, Sumrrá, JF Trio, Alba Gil Aceytuno, Libérica, Momi Maiga, Raquel Kurpershoek, Reptilian Mambo, Antonio Lizana i Hip Horns Brass Collective. D’aquests, dos han estat Premi Plataforma Jazz España (Sumrrá i Antonio Lizana). A més, Raquel Kurpershoek forma part també del Focus Països Baixos, que apropa la mirada a l’escena jazzística d’aquest país. Per primera vegada i amb voluntat de continuïtat, es fa un zoom a artistes d’un determinat país amb tres objectius clars: crear un pont de col·laboració entre els dos països, establir sinergies artístiques i professionals i poder realitzar gires més sostenibles. En aquest marc s’hi sumen les bandes neerlandeses Guy Salamon Group i Sanem Kalfa & Teis Semey.

Respecte als espais de trobada entre els programadors, mànagers i artistes, enguany tornarà a tenir lloc el MeeThePro, amb un format dinàmic, proper i amè. Enguany, es dividirà en dues sessions paral·leles: una enfocada a l’àmbit nacional i internacional i l’altra centrada en l’escena neerlandesa. Consistiran en presentacions breus a càrrec de professionals del sector. Després de les presentacions, i fora de l’escenari, els professionals assistents comptaran amb un espai distès on es podran dirigir al director artístic o programador que més els hi interessi per establir aliances.

La cinquena edició de JAZZ I AM es tancarà amb una festa de cloenda al Jamboree.

El cinquè JAZZ I AM

En aquest quinquenni de vida, el meeting s’ha convertit en un espai de referència en el circuit del jazz internacional i és un punt de trobada obligat entre diferents agents del sector. Els objectius pels quals va néixer segueixen més vigents que mai: millorar la promoció i la professionalització de la indústria de creació musical del jazz internacional; fomentar la internacionalització de la cultura ampliant les oportunitats de músics emergents de l'escena del jazz nacional; crear un espai d'intercanvi per a desenvolupar col·laboracions entre professionals locals i internacionals; fomentar la modernització del sector a través de noves eines de treball i coneixement sobre oportunitats per a finançar, difondre i promocionar projectes musicals de diferents tipus (festivals, sales i clubs, escoles de música, grups, artistes, etc.); i estimular la participació del sector privat connectant marques i patrocinadors vinculats al jazz i a la música en general amb professionals internacionals i locals.

JAZZ I AM vol consolidar Barcelona com a una de les capitals del jazz. La llarga tradició jazzística, l’oferta formativa i les sales de directe fan d’aquest territori un viver de joves músics i creadors amb gran potencial i projecció internacional.

Afegeix un comentari nou