Josep Peramiquel, nou coordinador general dels Pastorets de Catalunya

IMMA LLORENS VILLAGRASA
Autor/a: 
PastoretsCat
Josep Peramiquel, coordinador general Font: PastoretsCat
Josep Peramiquel
Membres de la Coordinadora en una reunió telemàtica Font: PastoretsCat
Membres de la Coordinadora de Pastorets en una reunió telemàtica

Josep Peramiquel, nou coordinador general dels Pastorets de Catalunya

Autor/a: 
PastoretsCat
IMMA LLORENS VILLAGRASA

Resum: 

Josep Peramiquel ha estat elegit nou coordinador general de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya.

El 29 d’abril de 2021, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya va celebrar, de forma telemàtica, l’assemblea general ordinària, amb l’assistència d’una quarantena de persones que representaven 26 associacions o grups de Pastorets de tot el territori català.

Els reunits van nomenar per unanimitat en Josep Peramiquel i Cols com a coordinador general de l’ens, al front dels components de la junta directiva. En la següent reunió de junta es van designar els càrrecs de vicecoordinadors, secretària i tresorer, així com l’adscripció de la resta de vocals a les diferents àrees de gestió. La composició de la junta va quedar com segueix:

  • Coordinador general: Josep Peramiquel (Súria)
  • Vicecoordinador 12: Lleonard del Río (Igualada)
  • Vicecoordinador 2n: Francesc Marginet (Berga)
  • Secretària: Imma Llorens (Mataró)
  • Vicesecretari: Josep M. de Ramon (Mataró)
  • Tresorer: Àngel Tierz (L’Espluga de Francolí)
  • Vocals: Ramon Barat (Cardona), Ramon Carreté (Balsareny), Jordi Cascales (Sabadell - Sant Vicenç), Mateu Fité (L’Ametlla de Merola), Marissa Gusart (Navarcles), Anna Moreno (Navarcles) i Joan Ribas (Girona).
  • Adjunts: Josep Porta (Vilanova i la Geltrú) i Josep Soler (Manresa).

En Josep Peramiquel (Súria, 1961) és diplomat en Gestió i Administració Pública i té un postgrau en Gestió del Patrimoni Cultural. Vinculat de tota la vida amb els Pastorets de Súria, durant molts anys n’ha estat membre de l’equip coordinador i de direcció. Així mateix, ha estat membre de la Coordinadora de Pastorets des de la seva fundació l’any 2006.

El nou coordinador substitueix en aquest càrrec Lleonard del Río, que l’ha ocupat durant els últims set anys. L’assemblea li ha agraït l’excel·lent tasca que al llarg d’aquest temps ha dut a terme al capdavant de la junta sortint, la majoria dels membres de la qual, inclòs ell mateix, continuen formant part de la nova junta, a la qual s’han incorporat nous membres per fer-la més forta i representativa.

Josep Peramiquel ha destacat la gran labor feta per la Coordinadora, que ha propiciat un espai de relació, cohesió i intercanvi entre els grups i ha contribuït decisivament a posicionar els Pastorets com a element cabdal de la cultura popular i tradicional davant de l’opinió pública, dels mitjans de comunicació de les institucions culturals i cíviques del país. La nova junta es proposa l’objectiu d’aprofundir en la promoció dels Pastorets com a element patrimonial de referència en la cultura nacional; potenciar les tasques de formació dins dels grups; augmentar la implicació de la gent jove d’entitats i poblacions i fomentar la recerca i la memòria entorn d’aquest fenomen cultural i associatiu, avançant cap a la creació d’un fons documental que pugui posar-se a l’abast de tothom.

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya es va fundar l’any 2006 per aglutinar els grups que representen Pastorets arreu de Catalunya. És una federació d’entitats que té com a objectiu establir un espai de relació i intercanvi entre els diferents grups responsables de les representacions de Pastorets, donar difusió als Pastorets com a element patrimonial de la nostra cultural, potenciar la formació i estudiar i fomentar la recerca del fenomen Pastorets.

Afegeix un comentari nou