L’energia associativa catalana més enllà del Principat: l’exemple de l’Alguer

L’energia associativa catalana més enllà del Principat: l’exemple de l’Alguer

Resum: 

L’Alguer és un petit territori de Sardenya on tradicionalment es parla una varietat del català. Carlo Sechi és diputat al Parlament Sard, ha estat batlle de la ciutat i actualment és també director de l’Obra Cultural de l’Alguer, una entitat que des de fa vàries dècades treballa per llur cultura expressada en català.

Al número 24 de la revista quinzenal TORNAVEU, Associacionisme i Cultura es publicà una extensa entrevista amb en Carlo Sechi, entrevista que serví per contextualitzar l’actual situació que viu l’Alguer, les seves problemàtiques i el seu futur.

Ja de bon començament, Carlo Sechi es posiciona tot afirmant que “... no hi pot haver un futur per a una comunitat sinó es lliga la pròpia història lingüística i cultural a un territori històric”, per continuar exposant la situació del jovent i la necessitat de rebre un suport específic des de Catalunya, amb un especial accent en temes audiovisuals, però tot respectant la seva especificitat, i acabant manifestant que “...veig en el sentiment dels joves sards actuals un sentiment de lligam en la seva cultura i els seus orígens molt fort.”

Podeu llegir l’entrevista completa clicant aquí.

Afegeix un comentari nou