Àmbit de la notícia
Cultural

L’1 de desembre s’estrena ‘Una llar al món’

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
  • Pòster de la pel·lícula / Foto: DocsBarcelona

El documental entra dins d'una escola de la Creu Roja a la ciutat de Lynge, Dinamarca, per mostrar-nos la vida de nens i nenes refugiades que esperen el permís de residència.

La iniciativa DocsBarcelona estrena a sales de tot l’estat Una Llar al Món, la pel·lícula del director danès Andreas Koefoed, que es va endur el premi al millor migmetratge a la passada edició d’IDFA, la cita de l’any del documental internacional. Aquest és un film que entra en el dia a dia dels infants que s’han vist obligats a abandonar casa seva a causa de la inseguretat de la guerra.

En Magomed és un nen refugiat txetxè. Des d’un racó del pati observa en silenci com els seus companys de classe es barallen per una pilota. L’Ali ve de l’Afganistan, d’on va fugir el 2008. De nit té malsons on cinc homes amb ganivets fereixen el seu pare. Ells i els seus amics passen els dies somniant en el moment en que les seves famílies obtindran el permís de residència. Mentrestant, juguen, fan manualitats i aprenen, igual que fan els infants a qualsevol altra escola. La diferència és que ells han viscut situacions límit i conviuen amb records dolorosos. Molts d’ells han fugit de països en conflicte. Els educadors i educadores lluiten cada dia perquè aquests infants treguin el millor d’ells mateixos i tinguin les eines per construir un nou lloc en el món on sentir-se com a casa.

Una Llar al Món entra dins d’una de les Escoles de la Creu Roja (Lynge, Dinamarca) creades per acollir els infants en la seva arribada al nou país d’acollida. Un espai on 120 infants cada any aprenen el funcionament bàsic de la societat que a partir d’ara serà la seva nova llar, mentre el govern danès revisa els seus casos de sol·licitud d’asil i abans d’escolaritzar-los, si tot va bé, en un centre públic del país.

Una Llar al Món és una pel·lícula que explica que el què representa ser un nen refugiat a Europa. Es tracta d’un retrat respectuós dels infants que arriben a Europa després d’un llarg i dolorós viatge i dels professionals que s’aboquen amb cos i ànima a la seva acollida, tots amb un objectiu molt clar: construir per a aquestes criatures una nova llar al món.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari