La Cate sona millor

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Cate sona millor

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La Cate de Figueres adapta la sala d’activitats per a persones amb dificultats auditives.

La Cate sense obstacles. La Sala Toni Montal de La Cate de Figueres, un espai de l’entitat cultural amb capacitat per gairebé 70 persones, des d’aquest mes disposa de bucle magnètic, un sistema que ajuda a millorar la qualitat de so a les persones usuàries d’audiòfon o implant coclear.

A partir d’ara, els espectadors que tinguin dificultats d’oïda podran gaudir de totes les activitats que es duguin a terme activant la posició “T” als seus aparells. Amb aquest nou sistema que crea un camp magnètic que millora considerablement la qualitat de so, els usuaris podran evitar sorolls de fons i aconseguir una audició molt més nítida de les diverses activitats d’aquest espai de l’entitat: conferències, cursos, cinema, teatre, etc.

Lluís Illa: “hem de pensar l’accessibilitat a l’entitat, no només per a persones amb cadires de rodes, sinó per a les qui tenen altres dificultats”.

Per a Lluís Illa, president del Patronat de la Catequística (“La Cate”), aquest era un repte que venia de llarg: “és la meva obsessió des de fa molt temps; el més costós, tècnicament i econòmicament, era fer la instal·lació de l’equip al fals sostre, que ha durat uns quatre mesos i ha suposat una inversió d’uns 1.000 euros. És un esforç petit per a la sensibilització social”. Illa també ha destacat que “hem de pensar l’accessibilitat a l’entitat, no només per a persones amb cadires de rodes, sinó per a les qui tenen altres dificultats”.

El Gran Teatre del Liceu també compta amb aquestes mesures auditives. A la instal·lació del sistema hi ha participat un tècnic del Festival de Peralada. La previsió és que properament es compri l’amplificador i s’instal·li a la sala gran, per a que també estigui adaptada a partir de l’estiu.

Afegeix un comentari nou