La Causa, música per a la construcció d'habitatges a l'Índia

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Alidé Sans i Paulin Courtial Font: www.alidesans.com
Alidé Sans i Paulin Courtial Font: www.alidesans.com

La Causa, música per a la construcció d'habitatges a l'Índia

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

Joina, The New Raemon i La Brigada són alguns dels artistes que actuaran al festival vilanoví que destinarà els beneficis a l'apoderament de dones de comunitats en risc d'exclusió social, on treballa la Fundació Vicente Ferrer.

La capital del Garraf és coneguda per la potència del seu teixit sociocultural, que amb més d'un centenar d'entitats, és de les més prolífiques en festivals musicals i en impulsar iniciatives autogestionades al voltant de la solidaritat local, nacional o internacional. El festival La Causa n'és un exemple més de recent creació.

Aquest 2019, en la seva segona edició, posarà el focus en col·lectius vulnerables de zones rurals de l'Índia: dones, castes estigmatitzades, grups tribals i persones amb diversitat funcional. El certamen arribarà enguany el 14 de setembre, al Parc de Ribes Roges, a Vilanova i la Geltrú, mantenint la vocació benèfica per la que va impulsar-se: recaptar fons per la lluita contra la vulneració dels drets humans.

L'associació de La Causa ha forjat aliances amb dues entitats que treballen diàriament per revertir la injustícia: Garraf Coopera, associació que treballa en la protecció del medi ambient a la comarca que li dona nom, i la Fundació Vicente Ferrer, ONG compromesa amb la millora de les condicions de vida de comunitats més desafavorides a l'Índia.

Els beneficis del certamen es destinaran enguany a millorar la qualitat de vida de les comunitats d’Andhra Pradesh i Telangana, a l'Índia, a través de la construcció d'habitatges i la millora d’infraestructures dels seus col·legis públics.

El projecte que desenvolupa l'ONG sobre el terreny posa especial èmfasi en garantir l'autonomia de les dones d'aquestes comunitats rurals dins del nucli familiar, posant les cases al seu nom. D'aquesta manera, la recapta de les entrades al festival contribuirà a incrementar el nivel socioeconòmic de le dones, agents de canvi social i, per tant, a possibilitar el seu apoderament.

Cal tenir present que el matrimoni prematur forçat és encara avui una assignatura pendent a la Índia, on més de 12 milions de nenes, d'entre 10 i 19 anys, estan casades segons el cens oficial del país de l'any 2011.

Amb la voluntat de trencar amb la desigualtat de gènere, l'organització ha seleccionat un cartell paritari d'artistes. Davant la minça presència de dones artistes que sovint es programa als escenaris, La Causa ha volgut revertir el desequilibri i ha afavorit a compensar el biaix. Així, entre les confirmacions nacionals i locals hi ha: La Brigada, Los Chicos del Versalles, Cia. Katapulta, Discommon, Machinda Records, Alidé Sans, The New Raemon, Joina i Dj Karma. L'actor i còmic vilanoví Arnau Comas farà de mestre de cerimònia.

En la primera edició, al 2018, els beneficis es van destinar a fer front a la causa dels 9 joves de Vilanova que van a anar a judici per una manifestació de rebuig a la visita, el 2014, de l'aleshores ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro a la ciutat.

Afegeix un comentari nou