La Colla Vella dels Xiquets de Valls es passeja a la diada de Sant Fèlix

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
La Colla Vella dels Xiquets de Valls s'han endut la victòria sense apel·latius a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca Font: Colla Vella dels Xiquets de Valls
La Colla Vella dels Xiquets de Valls s'han endut la victòria sense apel·latius a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca. Foto: Colla Vella dels Xiquets de Valls

La Colla Vella dels Xiquets de Valls es passeja a la diada de Sant Fèlix

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Els rosats han culminat quatre gammes extra, mentre els Xiquets de Valls coronaven la bèstia indomable.

Amb una plaça plena de gom a gom, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha acaparat tota l'atenció de la Diada de Sant Fèlix, una de les grans cites de l'any, a Vilafranca del Penedès. Els rosats han arrasat en aquesta diada amb quatre gammes extra: el 4 de 9 net, una torre de 8 neta que només han pogut carregar, el 4 de 9 (després d'intentar sense èxit el 4 de 10), i en la ronda de pilars el primer espadat de 8 de la temporada.

L'actuació de la colla local, els Castellers de Vilafranca, ha estat desigual. Després d'un inici a l'alçada de la grandiloqüència de la jornada amb un 3 de 10 descarregat, els Verds només han pogut carregar una torre de 8 neta. Després de dos intents frustrats d'aixecar el 4 de 10, s'ha provat sort amb el 4 de 9, però la malastrugança s'ha apoderat de la colla en el moment en el qual l'enxaneta arribava al capdamunt i la torre s'ha esfondrat just abans de poder-se considerar com a carregat. Els Verds han tancat amb dos pilars de 5.

La bèstia indomable

El 2 de 8 és considerat, per la seva dificultat, la 'bèstia indomable' de les construccions castelleres. Després del fracàs el 2017, quan tan sols el van aconseguir carregar, la Colla Joves dels Xiquets de Valls l'ha aconseguit descarregar aquest dijous amb gran audàcia, seguit d'un esclat d'alegria de la plaça. Els Joves han aconseguit carregar el 5 de 9 amb folre, i després han descarregat el 3 de 9 i un pilar de 6.

Els Minyons de Terrassa han provat la torre de 8 neta, però el castell ha caigut quan entraven els dosos. La colla egarenca ha carregat el 2 de 9, i ha descarregat després el 4 de 9, el 9 de 8 en la ronda de repetició, i el pilar de 6. La jornada, amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès, la consellera Elsa Artadi i el president del Parlament, Roger Torrent, ha tingut un marcat caràcter reivindicatiu, amb la iniciativa de les colles castelleres de portar mocadors grocs i la gent de la plaça clamant consignes polítiques.

Afegeix un comentari nou