La Coral La Lira de Viladecans celebra els seus 75 anys amb diversos actes commemoratius

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
Concert de Festa Major d'estiu de Viladecans (Setembre 2019) Font: Coral La Lira Viladecans
Concert de Festa Major d'estiu de Viladecans (Setembre 2019) Font: Coral La Lira Viladecans
Concert de Nadal (Desembre 2018) Font: Coral La Lira Viladecans
Concert de Nadal (Desembre 2018) Font: Coral La Lira Viladecans
Concert al Musicoral 2018, la trobada anual de corals del Baix Llobregat Font: Coral La Lira Viladecans
Concert al Musicoral 2018, la trobada anual de corals del Baix Llobregat Font: Coral La Lira Viladecans

La Coral La Lira de Viladecans celebra els seus 75 anys amb diversos actes commemoratius

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

La Coral La Lira és una de les entitats culturals amb més història de Viladecans. Fundada el 1945, commemora el seu 75è aniversari amb una exposició històrica i un espectacle únic que inclourà una versió coral del musical ‘Mary Poppins’.

L’agrupament Coral La Lira de Viladecans ha preparat diversos actes per celebrar els seus 75 anys d’història, una xifra que la situa com una de les entitats més antigues de Viladecans. I, com afirma la seva presidenta Idoia Baixench, la coral és molt més que una entitat, “s'ha convertit en una família” que aconsegueix quelcom “molt emocionant”: sumar veus diverses un cop per setmana per fer música sense cap altre instrument.

Les activitats per celebrar l'efemèride començaran el 17 de gener a les 19 hores amb la inauguració de l’exposició ‘La Lira, 1945-2020. 75 anys fent història del cant coral a Viladecans’ a la Sala d’Exposició Temporal de la Torre de Baró. La mostra, coproduïda per l’Arxiu Municipal de Viladecans, comptarà amb una part audiovisual i amb l’exposició de trofeus, cartells i fotografies d’aquests 75 anys d’història. Es podrà visitar fins al 23 de febrer de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h; i dimarts i dijous, de 16 h a 20 h.

Per altra banda, l’acte commemoratiu central del 75è aniversari se celebrarà el 19 de gener al Teatre Atrium i serà un espectacle únic que oferirà una primera part amb cançons del repertori de la coral acompanyades de quaranta antics cantaires i quatre directors i directores, així com una segona part amb una versió coral del musical ‘Mary Poppins’. L’actuació anirà acompanyada de la coral La Vall de Sant Climent de Llobregat i l’Agrupació Mossèn Cinto Verdaguer 'Cos de Dansa'.

"L’aniversari és una fita que ens omple d’orgull”, explica Idoia Baixench, ja que, en aquest espectacle, s’homenatjarà no només l’entitat, sinó les persones que en formen part. Persones que, com ella, porten col·laborant 25, 30, 40 o fins i tot 50 anys de manera ininterrompuda. A més, l’agrupació seguirà celebrant l’aniversari durant el 2020 amb un segon projecte principal: un concert el 13 de desembre del 2020 que clausurarà aquests 75 anys amb una cantata de Jubilate Deo.

Les entrades per a l’espectacle del 19 de gener es poden adquirir a l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso els dimecres de 21 a 22 h i a la Papereria Carlin Viladecans per un valor de set euros.

75 anys d’història

La Coral La Lira, fundada l’any 1945, és una de les entitats més antigues de Viladecans. Actualment, està formada per més de 20 cantaires que ofereixen un repertori variat que alterna els musicals amb cançons clàssiques i populars de diferents indrets.

La principal finalitat de l’entitat és enriquir la vida cultural de Viladecans, promocionant el cant coral a través de la música. Seguint aquest objectiu, la coral organitza els concerts de la Festa Major d’estiu i d’hivern i el Concert de Sant Jordi. A banda, participa en trobades amb corals de Sant Boi de Llobregat i Sant Climent de Llobregat a l’ermita de Sant Ramon o al Musicoral, la trobada comarcal de corals, i en actes i intercanvis de caràcter internacional.

Afegeix un comentari nou