La crisi de les persones refugiades i el capitalisme, el focus d'atenció del Clòwnia d'enguany

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Federació d'Ateneus
Lluís Fortuny al Clownia 2019 Font: Clownia
Lluís Fortuny al Clownia 2019
Una de les xerrades de l'Espai Consciència Font: Clownia
Una de les xerrades de l'Espai Consciència

La crisi de les persones refugiades i el capitalisme, el focus d'atenció del Clòwnia d'enguany

Autor/a: 
Federació d'Ateneus
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

El festival de Sant Joan de les Abadesses, impulsat pel grup local Txarango, es fa ressò també de la detenció aquest cap de setmana, de la capitana del Sea Watch 3, Carola Rackete.

Amb l'objectiu de "remoure consciències" com declaren els impulsors d'aquest festival, el popular grup ripollès, Txarango, el Clòwnia d'enguany ha tancat la sisena edició centrant esforços en fer dels refugiats l'epicentre real d'aquest conjunt de concerts que componen el que ells anomenen la 'Ciutat de Clownia', el festival a la localitat de Sant Joan de les Abadesses, que dura quatre dies i que ha finalitzat aquest mateix diumenge.

Més enllà de la programació de concerts, l'Espai Consciència, el lloc on a través de xerrades, tallers, assemblees obertes i espais d’intervenció artística es vol treballar per una societat justa, equitativa, sense desigualtats i amb igualtat d’oportunitats, s'ha vist sacsejat per la detenció de la capitana de l'embarcació Sea Watch 3, Carola Rackete a Itàlia, després d'intentar desembarcar el vaixell amb un grup de refugiats a Lampedusa, després de quize dies a la deriva.

En l'àmbit musical, l'Elèctrica Dharma ha estat la gran protagonista del festival. "És tot molt professional, però veus que al darrera hi ha un esperit de col·laboració i un voluntariat molt gran", ha assenyalat el líder de la banda catalana, Lluís Fortuny. El Clòwnia, doncs, es consolida com una de les grans cites solidàries de l'any, amb un festival de música inclòs.

Afegeix un comentari nou