La denúncia social, al Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Associació per a Joves Teb
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La denúncia social, al Saló Internacional del Còmic de Barcelona

Associació per a Joves Teb

Resum: 

La trobada d'enguany d'amants del còmic dedicarà una exposició a les novel·les gràfiques que fan aquest tipus de denúncia.

La 34a edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc entre el 5 i el 8 de maig sota el nom de "Novel·les gràfiques compromeses", acollirà aquesta mostra de còmics de destacats autors i autores que retraten les persones que han patit més en aquests últims anys la crisi i la recessió econòmica.

L'exposició es dividirà en set seccions que revisaran diferents temes: indignats, corrupció política, emigració i racisme, desnonaments, gent gran, indigència i marginalitat i cooperació i solidaritat.

Cadascuna d'aquestes seccions comptarà amb el pròleg d'un o una activista social, o d'una organització que fa activisme social: David Fernández, la periodista Ana Pastor, l'ONG SOS Racisme, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Proyecto Los Argonautas, Arrels Fundació i Oxfam Intermón.

L’exposició "Novel·les gràfiques compromeses" comptarà amb les obres de creadors i credores com Miguel Fuster, un dibuixant que explica en dues novel·les autobiogràfiques la seva experiència de viure al carrer. També amb d'altres com Sonia Pulido, Isabel Cebrián, Álvaro Ortiz, Cristina Durán, Miguel A. Giner Bou, Miguel Gallardo, Antonia Santolaya, Enrique Flores, Paco Roca i David Rubín, que narren les seves històries al llibre Viñetas de vida.

Afegeix un comentari nou