Àmbit de la notícia
Cultural

La Federació Catalana de Catifaires participa en la mostra virtual d’Art Efímer

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
David Carrillo
  • L'obra floral de la FCC és el resultat del treball de 26 catifaires durant 150 hores.
    L'obra floral de la FCC és el resultat del treball de 26 catifaires durant 150 hores.
  • La catifa floral que ha presentat la Federació Catalana de Catifaires.
    La catifa floral que ha presentat la Federació Catalana de Catifaires.
  • Les 26 delegacions de catifaires han participat en aquesta mostra única.
    Les 26 delegacions de catifaires han participat en aquesta mostra única.

L’entitat ha elaborat una obra que representa un espai dels jardins del Santuari Kameido Tenjin a Tòquio, en la qual han participat una vintena de catifaires i han emprat més de 150 hores.

El 8è Congrés d’Art Efímer, que havia de celebrar-se a finals de maig a Tòquio, ha hagut de cancel·lar-se a causa de la pandèmia de la Covid-19. Enguany, les mesures preventives i la gravetat de la situació han impossibilitat reunir físicament a les 26 delegacions internacionals de catifaires.

No obstant això, per tal de seguir amb la tradició i commemorar la cita, la comissió de projectes de la Coordinadora Internacional d’Entitats d’Art Efímer (CIDAE) ha organitzat una mostra virtual de catifes on totes les delegacions han exposat les seves obres d’art floral en format audiovisual.

I és que, aquesta festivitat serveix per donar a conèixer i reivindicar l’art dels catifaires, una popular expressió cultural que fa més de 700 anys que és present a Catalunya i arreu del món. Sota el lema ‘Somiant Tòquio’, les associacions d’Itàlia, Mèxic, Índia, Bèlgica, Espanya i Corea han col·laborat amb la iniciativa elaborant catifes amb referències i símbols propis de Tòquio com a agraïment per la feina del comitè.

La Federació Catalana de Catifaires (FCC) ha dissenyat una obra que mostra una zona dels jardins de Santuari Kameido Tenjin de Tòquio, molt coneguts pels seus arbres violetes de glicina. El confinament i les restriccions de mobilitat van obligar a dividir l’obra entre els catifaires d’Arbúcies, del Casal de Mollet i de Caldes de Montbui per confeccionar-la en tres parts.

Per aconseguir aquest impactant resultat, una vintena de catifaires han emprat més de 150 hores en donar forma al disseny de Joaquim Dasquens, fotògraf i dissenyador gràfic. Des de fulles i flors fins a serradures i encenalls tenyits, la catifa de la FCC ha acabat comptant amb 35 colors i textures diferents. Actualment ja es pot gaudir de la mostra virtual a través del vídeo recopilatori de totes les catifes que ha publicat la CIDAE.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari