La Federació d'Ateneus comparteix consells i criteris per encarar la represa

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Tant companyies com sales tenen clar que el teatre necessita el contacte amb el públic. Font: CC
No serà fins a la setmana vinent quan hi haurà un protocol dedicat als ateneus. Font: CC
Ateneus Font: Tempsarts.cat
Molts bars dels ateneus estan seguir el protocol relacionat amb els espais de restauració. Font: Tempsarts.cat
La sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès acollirà els actes Font: Ateneu Barcelonès
L'àmplia diversitat que abasta els ateneus ha fet endarrerir la conformació d'un protocol oficial. Font: Ateneu Barcelonès.

La Federació d'Ateneus comparteix consells i criteris per encarar la represa

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

A falta d'un protocol oficial que aplegui tots els actes que es poden fer a les seves instal·lacions, alguns ateneus ja han reiniciat la seva activitat seguint les mesures sanitàries de prevenció.

La Federació d'Ateneus de Catalunya (FAC) ha compartit, a través del seu web, informació oficial i documents d'interès per a les entitats, amb la finalitat que els ateneus associats a la FAC tinguin disponibles diversos consells i criteris de cara a la represa de les seves activitats un cop finalitzat l'estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus. De moment es tracta de recomanacions davant la manca d'un protocol oficial que els ateneus, donada la seva diversitat d'activitats, encara no tenen disponible.

Els ateneus poden consultar a través d'aquest enllaç tots els recursos disponibles per reprendre la seva activitat, com ara els enllaços a portals de la Generalitat amb informació del que comporta la fi de l'estat d'alarma i les recomanacions a seguir, així com documents d'interès pels ateneus relacionats amb els diferents àmbits en els quals treballen.

Obertura gradual dels ateneus

En tot cas, tal com assenyalen des de la Federació, gran part dels ateneus han començat a obrir les portes per dur a terme algunes de les activitats que ofereixen als seus socis. "Molts ja estan oberts, seguint les recomanacions sanitàries, fent activitats però no totes les que tenien previstes", manifesta Jordi Cassassas de la Federació d'Ateneus, que afegeix que d'altres són més curosos i no obriran fins setembre.

"Hem animat als ateneus a reiniciar la seva activitat de mica en mica perquè, en cas de no obrir fins setembre, els socis portaran sis mesos sense trepitjar l'ateneu", explica Cassassas. De moment, els ateneus que han reprès la seva activitat estan seguint les recomanacions sanitàries així com els protocols publicats sobre algunes activitats de cultura popular que es realitzen en aquests espais, com ara obres de teatre, exposicions, assajos, restauració i reunions en general.

Serà a partir de la setmana vinent quan ja hi haurà disponible un protocol que els ateneus associats de la Federació podran seguir per obrir amb totes les garanties per evitar qualsevol mena de contratemps.

Afegeix un comentari nou