El bestiari festiu de Barcelona es prepara per les festes de la Mercè 2023

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Suport Tercer Sector
 Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
L'exposició 'Bèsties de Barcelona' es podrà visitar del 15 al 23 de setembre. Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
 Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya és una federació que treballa per la representació del bestiari festiu arreu de Catalunya. Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

El bestiari festiu de Barcelona es prepara per les festes de la Mercè 2023

Autor/a: 
Suport Tercer Sector
Suport Tercer Sector

Resum: 

L'exposició 'Bèsties de Barcelona', la 'Jornada Lúdico Bestial' o la 'Passejada de Bèsties' seran algunes de les activitats més destacades de cultura popular programades del 15 al 23 de setembre.

Un any més, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya oferirà tot un conjunt d'actes a la ciutat de Barcelona en el marc de la celebració de la festa major de la Mercè. Algunes de les activitats impulsades per la federació, que treballa des de fa més de 25 anys arreu del territori català, són la mostra 'Bèsties de Barcelona', que es podrà veure a El Born Centre de Cultura i Memòria del 15 al 23 de setembre.

L'exposició, de caràcter gratuït, comptarà amb tot un seguit d'àligues, dracs i mulasses i es podrà visitar de dimarts a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius de 10 a 20 h. Altres esdeveniments destacats seran la 'Jornada Lúdico Bestial', que tindrà lloc a la plaça Comercial el 16 de setembre de 10 a 14 h. L'acte comptarà amb la 'Fira de Colles de Bestiari' i amb jocs populars de carrer, oferts per la Companyia de Jocs l'Anònima. La tradicional 'Passejada de les Bèsties' se celebrarà el 22 de setembre a partir de les 20.00 h del vespre a la plaça Comercial.

La vicepresidenta de la federació, Mercè Ayora, destaca la importància que suposa per a l'agrupació organitzar activitats d'aquestes dimensions: "És un orgull i alhora tota una responsabilitat programar, un any més, els actes relacionats amb el bestiari festiu durant les festes de la Mercè. Treballem incansablement per coordinar-nos de la millor manera possible amb totes les entitats de bestiari festiu barcelonines. Totes juntes hem aconseguit sumar forces per la cultura popular".

En aquest sentit, Ayora també remarca el repte que ha suposat aconseguir representar el 72% dels barris de Barcelona: "Hem programat activitats amb més de 40 colles de la ciutat comtal, la qual cosa no ha estat fàcil. Tot i això, l'esforç ha valgut la pena. Els criteris de representativitat i d'inclusió han estat primordials per a nosaltres".

En aquest sentit, la vicepresidenta explica que, seguint l'aposta per la inclusió plantejada per la federació, com a novetat d'aquest any la cartelleria expositiva també es trobarà disponible en braille. La interpretació de llengua de signes a totes les activitats es mantindrà com en les darreres edicions.

Afegeix un comentari nou