La pel·lícula ‘Especiales’ reivindica el paper de les entitats sense ànim de lucre

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
Bruno i Malik a 'Especiales'. Font: Carole Bethuel - Quad - Ten Cinema. Font: Font: Carole Bethuel - Quad - Ten Cinema
Bruno i Malik a 'Especiales'. Font: Carole Bethuel - Quad - Ten Cinema.
Escena de la pel·lícula 'Especiales'. Font: Carole Bethuel - Quad - Ten Cinema. Font: Carole Bethuel - Quad - Ten Cinema.
Escena de la pel·lícula 'Especiales'. Font: Carole Bethuel - Quad - Ten Cinema.

La pel·lícula ‘Especiales’ reivindica el paper de les entitats sense ànim de lucre

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

‘Especiales’ és molt més que una pel·lícula: aporta visibilitat a l’autisme profund i dona valor al paper dels cuidadors i de les entitats sense ànim de lucre.

Especiales’ és un film francès dirigit per Olivier Nakache i Eric Toledano que té com a teló de fons l’autisme profund. Relata amb una extremada sensibilitat les situacions que es deriven a partir d’aquesta discapacitat: solucions per a famílies sense recursos econòmics, la dependència i la integració laboral i social, entre d’altres.

L’aclamada pel·lícula, guanyadora del Premi del públic del Festival de San Sebastián i amb vuit nominacions als Premis César, posa en valor el paper de les entitats sense ànim de lucre i dels cuidadors a través de la història de dos amics: Bruno i Malik, que formen a joves perquè siguin cuidadors de casos extrems de nens i adolescents autistes a través d’entitats. Així, aconsegueixen crear una associació excepcional, fora dels entorns tradicionals i per a persones extraordinàries.

Preestrena solidària

La productora A Contracorriente Films ha organitzat una preestrena solidària a escala mundial que aportarà part dels seus beneficis a diverses entitats locals. En el cas de Barcelona, la preestrena a Bosque Multicines (barri de Gràcia) destinarà el 90% dels beneficis de les entrades a Nexe Fundació, una entitat que treballa cada dia per millorar la qualitat de vida dels infants i joves amb greus discapacitats i ofereix atenció a una escola bressol, suport a les famílies, formació i sensibilització.

"La pel·lícula procura normalitzar la discapacitat, que no sigui tabú. L'objectiu dels directors és donar visibilitat a les petites entitats que, com nosaltres, arriben on no ho fa l'administració pública", explica la Laura González, responsable de comunicació de la fundació.

La preestrena tindrà lloc el pròxim 27 de febrer als Bosque Multicines. Si vols assistir a la preestrena i col·laborar amb Nexe Fundació, pots fer-ho aquí.

Afegeix un comentari nou