La Viquimarató de l’Ateneu del Barcelonès Nord reforça el coneixement sobre cooperativisme a la Viquipèdia

Colectic-comunitari
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
 L'Ateneu del Barcelonès Nord vol continuar amb les viquimaratons perquè la informació sobre totes les etapes històriques estigui disponible en obert i en català. Font: iStock. Font: iStock
L’Ateneu del Barcelonès Nord vol continuar amb les viquimaratons perquè la informació sobre totes les etapes històriques estigui disponible en obert i en català. Font: iStock.

La Viquimarató de l’Ateneu del Barcelonès Nord reforça el coneixement sobre cooperativisme a la Viquipèdia

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic-comunitari

Resum: 

El Conservatori Professional de Música de Badalona va acollir aquest cap de setmana la iniciativa que ha creat més de quinze noves entrades sobre cooperativisme a la Viquipèdia.

Omplir el buit d'entrades a la Viquipèdia relacionades amb el cooperativisme i fer-ho en obert i en català. Aquest és el principal objectiu de la Viquimarató que s'ha dut a terme aquest passat cap de setmana a l'antiga seu de la cooperativa La Bienhechora, i actual Conservatori de Badalona. A més, la marató coincidia amb un doble aniversari, els 100 anys de la instauració de la Diada del Cooperativisme del 1923 i els 125 anys de la primera assemblea del cooperativisme català, que es dur a terme l'any 1898.

Abans de la marató, es va fer un treball d'identificació fonts bibliogràfiques d'on extreure i referenciar la informació, imprescindible quan es vol editar la Viquipèdia. A la iniciativa hi van participar una desena de persones en modalitat presencial i tres més s'hi van sumar remotament. Algunes de les participants tenien anys d'experiència creant i editant articles, però, per d'altres, va ser la primera experiència en la Viquimarató.

La marató va ser organitzada per l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord en col·laboració amb l'associació Amical Wikimèdia i amb la Fundació Roca i Galès, amb la voluntat que aquesta tasca de creació i edició d'articles sobre cooperativisme tingui una continuïtat i vagi cobrint més etapes.

El projecte s'emmarca en la celebració de l'aniversari de la primera assemblea cooperativa l'any 1898, que ha comptat amb activitats commemoratives des del passat mes de març i que ha fet que diverses cooperatives i federacions hagin escollit Badalona per fer les seves assemblees o trobades dels seus òrgans de govern i participació.

Més de quinze entrades creades i moltes més millorades

En total, es van crear vuit entrades noves sobre cooperatives, tres sobre federacions i agrupacions, quatre sobre persones rellevants en la història del cooperativisme i una sobre un esdeveniment, la mateixa assemblea del 1898. Són les següents:

Cooperatives:

Federacions i agrupacions:

Cooperativistes:

Esdeveniments:

Afegeix un comentari nou