L'Agrupació del Bestiari Festiu busca vint bèsties que protagonitzin un videojoc

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Imatge del videojoc en el qual està treballant l'equip tècnic de l'Agrupació del Bestiari Festiu. Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
Imatge del videojoc en el qual està treballant l'equip tècnic de l'Agrupació del Bestiari Festiu. Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
L'Assemblea General Ordinària de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya va ratificar la creació de la Comissió d'Igualtat. Font: Bestiari.cat
La bèstia es convertirà en un avatar amb el qual saltar els obstacles davant d'un skyline del municipi o barri de l'entitat. Font: Bestiari.cat
La primera vegada que l'hem provat no hem pogut saltar ni el primer obstacle. Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
La primera vegada que l'hem provat no hem estat capaces de saltar el primer obstacle. Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

L'Agrupació del Bestiari Festiu busca vint bèsties que protagonitzin un videojoc

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Crida a les entitats per participar a 'Carrera Bestial', un joc apte per a smartphones que té l'objectiu d'arribar a nous públics perquè coneguin i segueixin les figures.

Les entitats de cultura popular tenen l’oportunitat d’aconseguir que les seves figures de bestiari siguin les protagonistes d’un videojoc. Aquesta és la idea de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, que pretén desenvolupar el joc per a smartphones ‘Carrera bestial’, amb el qual implicar a les associacions per participar i fer que les seves bèsties també formin part d'aquest món virtual amb l'objectiu d'arribar a nous públics que les coneguin i les segueixin.

Així, l'Agrupació del Bestiari Festiu busca vint associacions que estiguin interessades a proposar la seva bèstia com a protagonista del videojoc i que, per tant, autoritzin la presència de la figura al projecte. Això implica la creació d'un avatar de modelat 3D o de fotografies de la figura; es realitzarà un skyline identificatiu dels indrets emblemàtics del municipi o barri de la bèstia per conformar l'escena; i es compondrà un muntatge musical de l’acompanyament habitual que fa ballar la bèstia.

Es tracta, per tant, d'una idea innovadora en un món tradicional com és el de la cultura popular. "Sempre he defensat que la tradició no ha d'estar obligatòriament en color sípia, al contrari. Al final, tot allò que nosaltres no ens atrevim a tocar va ser una novetat en algun moment", explica Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

"Si volem que la cultura tingui futur, ens hem d'obrir a nous públics. Això vol dir, parlar els seus llenguatges, apropar-nos amb les eines que fan servir habitualment i, si som capaços de seduir-los, serà quan vindran, però hem de fer aquest procés", assenyala el president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. "Si aquest videojoc permet, com a mínim, donar a conèixer que hi ha cultura darrere d’aquesta iniciativa, ja ens donaríem per satisfets", afegeix Tres.

Un videojoc 'bestial'

'Carrera Bestial' és un videojoc per a dispositius mòbils i tauletes, totalment gratuït i que estarà inicialment accessible a Play Store, tot i que l'objectiu és que més endavant hi sigui a l’Apple Store. I de què tracta? Doncs, amb la bèstia que hem escollit, haurem de saltar obstacles a mesura que apareixen per un camí que, a l'horitzó, mostra els indrets emblemàtics del municipi o barri de l'entitat d'origen de la figura escollida. Per complicar el joc, aniran apareixent variables com ara la velocitat, que anirà augmentant a mesura que avancem.

La música també juga un paper important, ja que s'adaptaran, amb un estil retro, les melodies que fan d'acompanyament musical de les bèsties. "Quan ens van presentar la mostra, el que més em va impressionar va ser l’acompanyament musical. La recreació d’una peça tradicional a l’estil retro és el que més em va fascinar", insisteix Mateu Tres, que considera importantíssim introduir elements patrimonials que permetin fer més atractiva una eina com aquest videojoc.

El projecte és una iniciativa de l'equip tècnic de l'Agrupació del Bestiari. Aquest equip, que s'encarrega del projecte de digitalització en 3D, té com a finalitat donar sortida a les bèsties escanejades, a través de jocs i aplicacions, amb l'objectiu de difondre el col·lectiu i arribar a nous públics.

Com participar

Cal dir que la participació en el projecte és totalment voluntària i només es podrà proposar una bèstia per entitat. La data límit per fer les sol·licituds és el 30 d'abril. En cas que hi hagi més de vint propostes d'associacions interessades, una comissió tècnica escollirà les entitats participants tenint en compte criteris tècnics i de representativitat de la diversitat del col·lectiu. Des de l'agrupació assenyalen que ja s'han rebut les primeres sol·licituds, així com feedbacks positius.

Per fer les sol·licituds, les entitats hauran d'enviar un correu electrònic a info@bestiari.cat amb un document d’autorització, una fitxa de la bèstia que s’adjunta al correu electrònic de l’entitat, amb signatura digital (o signatura manuscrita i segell de l’associació). Caldran també fotografies de la bèstia, així com imatges d’indrets i edificis emblemàtics del municipi o barri vinculats a la figura. Finalment, caldrà afegir una partitura o enregistrament de l’acompanyament musical habitual o del ball de protocol.

Les properes passes es faran el 8 de maig quan es faci la confirmació dels participants seleccionats, mentre que el llançament i la presentació del videojoc serà al voltant del juliol de 2022.

Afegeix un comentari nou