Àmbit de la notícia
Cultural

Lahbib Sidahmed: "És la primera edició de la Lali Jove amb el mateix format que abans de la pandèmia"

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Vanesa Vilaseca
  • Lahbib Sidahmed
    Lahbib Sidahmed

Hem entrevistat al membre del secretariat referent del projecte de la Lali Jove, que ens parla de l'edició d'enguany després de dos anys de pandèmia.

Ja ha sortit la programació de la Lali Jove 2022. Com encareu aquesta edició?

Estem molt contentes perquè és la primera edició que serà amb el mateix format que abans de la pandèmia. L'any passat vam haver de canviar les dates i fer un format reduït i, aquest any, tot i que no hem pogut dut a terme la Lali Jove en el marc de les Festes de Santa Eulàlia i fem una edició primaverenca de Sant Jordi, recuperem el format habitual d'activitats i concerts.

Què hi trobarem a la Lali Jove d'enguany?

Recuperar el format usual de la Lali Jove vol dir que hi haurà activitats gratuïtes per a persones joves des de les 17:00 h fins a les 20:00 h. Aquest any, hi descobrirem fins a 7 activitats simultànies organitzades per ECOM, la JUP, Sàhara Dempeus i Sants 4 Ever.

Després, cap a les vuit del vespre, es durà a terme l'entrega dels Premis BarnaJove a les entitats guanyadores del 2021, Artista o Musa, Sants 4 Ever i Associació Kapura. Un cop feta l'entrega de premis, començaran els concerts! Aquest any comptem amb la Queency, finalista del Festival Brot, Maio, Skàpiens i La Sra. Tomassa. No cal dir que hi esteu totes convidades!

Què vol dir que és la Festa Major Juvenil i Associativa de Barcelona?

Això ve de llarg, ha estat una reivindicació històrica de l'associacionisme poder comptar un espai juvenil gestionat per les entitats en el marc de la Festa Major. Tot i que aquest any no es celebra per Santa Eulàlia, les entitats han estat qui han liderat l'organització de l'esdeveniment.

S'ha creat un grup de treball obert a totes les entitats del Consell, que ha decidit i organitzat els aspectes principals de la Lali, tant pel que fa als grups que hi actuaran com a la logística dels torns de barra o l'organització del Punt Lila. Aquest any, han participat del grup de treball les Joventuts d'Unitat Progressista (JUP), ALC Stronghold, Sàhara Dempeus i ECOM.

Quines són les novetats d'aquesta edició?

Tenim dues novetats principals! En primer lloc, la presència de la JUP i ECOM al grup de treball ens han portat a repensar la festa en termes d'accessibilitat. En aquest sentit, hem habilitat una zona perquè tant les persones amb discapacitat visual com física puguin participar de la festa de manera còmoda i segura, així com un recorregut perquè puguin arribar amb seguretat a la barra i al lavabo.

A més a més, la gestió del Punt Lila també és nova. Aquest any farem un format híbrid on tindran cabuda tant professionals com persones voluntàries. Les professionals del Centre Jove d'Atenció a les Sexualitats (CJAS) estaran a càrrec del Punt Lila tota la nit, i comptaran amb el suport de les persones voluntàries que s'han inscrit i que hauran rebut una formació prèviament.

Com és que heu fet aquest canvi de model del Punt Lila?

Ja fa temps que hem detectat que conèixer i gestionar Punts Lila és una de les demandes de les entitats juvenils de la ciutat.

Fer aquest format híbrid entre persones voluntàries i professionals ens permet empoderar a les entitats que hi participin. Haver participat del Punt Lila de la Lali amb una formació prèvia i l'acompanyament constant de les professionals del CJAS farà que les voluntàries adquireixin coneixements que després podran aplicar en Punts Lila més petits que duguin a terme des de les seves entitats.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari