Amants del teatre de titelles per a adults tenen una cita amb l'Ateneu Popular 9 Barris

LaviniaNext
Autor/a: 
David Carrillo
El festival Rombic se celebra divendres, 8 de maig, a les 22 h. Font: Web Ateneu Popular 9 Barris
El divendres 8 de maig s'estrena la sisena edició del Ròmbic, el festival de teatre de titelles per a adults. Font: Ròmbic
El veler de la companyia sarda L'Argos Maltés connectarà en directe des del mar Adriàtic. Font: Ateneu Popular 9 Barris
El veler de la companyia sarda L'Argos Maltés connectarà en directe des del mar Adriàtic. Font: Ròmbic
L'obra "Cachito de Eternidad", de la companyia Fills de Fusta, serà un dels cinc espectacles. Font: Ateneu Popular 9 Barris
L'obra "Cachito de Eternidad", de la companyia Fills de Fusta, serà un dels cinc espectacles. Font: Ròmbic

Amants del teatre de titelles per a adults tenen una cita amb l'Ateneu Popular 9 Barris

Autor/a: 
David Carrillo
LaviniaNext

Resum: 

La sisena edició del festival Ròmbic se celebra en format virtual i de forma gratuïta a causa del confinament.

Fa dues setmanes, la crisi pel coronavirus va impedir l’esperada estrena de la sisena edició del Ròmbic, el festival de teatre de titelles per a adults de Barcelona. El sector de l’espectacle és un dels que més afectats s’està veient per poder dur a terme les seves activitats habituals. No obstant això, l’Ateneu Popular 9 Barris ha trobat noves fórmules per tirar endavant aquest festival. Amb l'objectiu de fer accessible la cultura, l'ateneu ha decidit oferir de franc i de forma virtual tots els espectacles que hi havia programats.

L’Ateneu, que manté una visió comunitària i un fort compromís amb la cultura, considera que les activitats i espectacles han de poder seguir-se fent amb normalitat, fins que no hi hagi una renda bàsica universal (RBU) o no es faci efectiu el pla de recuperació cultural (Plan CREA) en què està treballant la Conselleria d’Educació i Cultura. “L’estat d’alarma no pot fer emmudir la cultura invisibilitzant i precaritzant encara més les creacions”, denuncia l’entitat.

Així doncs, l’Ateneu Popular 9 Barris estrenarà aquesta nova edició del Ròmbic en format virtual aquest divendres, 8 de maig, a les 22 h. Tots aquells que ho vulguin, podran seguir les propostes en streaming des de la seva pàgina web oficial. El festival, organitzat pel centre conjuntament amb la Casa Taller de Marionetas de Pepe Otal i l’Associació Titellaire de Roquetes, oferirà cinc espectacles de diferents gèneres i una actuació musical, a càrrec del duo The Frapps.

Una experiència única des de la pantalla

Per tal d’aprofitar aquesta insòlita situació, les cinc funcions estaran enfocades d’una manera més immersiva per a l’espectador, que podrà convertir-se en un autèntic voyeur al més pur estil Michael Powell a la pel·lícula ‘Peeping Tom’. El públic podrà endinsar-se als estudis dels titellaires i descobrir com treballen i creen els artistes del gremi; tota una experiència "que trencarà la quarta paret que els espectacles en directe sovint amaguen”, tal com expliquen des de l’Ateneu 9 Barris.

Una de les activitats que podrà gaudir el públic serà la connexió en directe des del veler de la companyia sarda L'Argos Maltés, que actualment navega en algun punt del mar Adriàtic.

A més d’entrar dins d’aquest curiós vaixell, els altres espectacles que s’oferiran són: 'Cachito de Eternidad', de la companyia Fills de Fusta; 'La Cosa', de Valentina Raposo; 'Pelando el Pollo', de Títeres de la Tía Elena i 'Kharabat', de la companyia amb el mateix nom.

Afegeix un comentari nou