L'empremta gironina en la solidaritat catalana

Coordinadora d'ONG Solidàries
Autor/a: 
Sònia Cervià Vidal
 Font: Sònia Cervià
Font: Sònia Cervià

L'empremta gironina en la solidaritat catalana

Autor/a: 
Sònia Cervià Vidal
Coordinadora d'ONG Solidàries

Resum: 

La Coordinadora d’ONG Solidàries ha editat el llibre '25 anys i més. L’empremta gironina en la solidaritat catalana', que repassa la trajectòria de l’entitat a través d’una trentena d’articles d’opinió.

Els autors i autores són majoritàriament de les comarques gironines i de l’àmbit solidari, la qual cosa permet mirar a través dels ulls dels seus protagonistes quines han estat les principals lluites i fronts en què s’han bolcat les entitats solidàries del territori, en els darrers 25 anys.

En la primera part, la publicació recull una desena d’articles retrospectius i, en la segona, una vintena més reflexionen sobre les causes pendents i el camí que queda per recórrer. Mirant el passat però també el futur, el president de la Coordinadora d’ONG Solidàries, Pau Lanao, diu en un dels articles: “Les causes es mantenen, les desigualtats creixen, i no hi ha altra sortida que intentar lluitar contra el fracàs d’un sistema polític que accelera les desigualtats.”

Una cronologia, un llistat de les entitats que han anat passant per la Coordinadora, i un àlbum de fotografies, completen aquest llibre que no està a la venda però que es podrà consultar a totes les biblioteques i punts de lectura de les comarques gironines, ben aviat.

D’entre les signatures, destaca la de Dolors Bassa, vinculada a la Coordinadora des dels seus inicis, que des de la presó de Puig de les Basses signa un article on explica com li han influït les seves vivències a l’Amèrica Llatina en la seva vida com a mestra, com a sindicalista i com a política.

També s'hi troba una reflexió del director de Fundipau, Jordi Armadans, sobre si la solidaritat està o no de moda. Destaquem també l’article a quatre mans que signen la ruandesa Victoire Ingabire i l’empordanesa Imma Parada, sobre el genocidi que va patir Rwanda als anys noranta i sobre la situació que s’hi viu encara avui.

El llibre '25 anys i més. L’empremta gironina en la solidaritat catalana' compta amb el suport de l’Ajuntament de Girona, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i de Dipsalut Girona.

Afegeix un comentari nou