Les activitats surten al carrer per encarar un estiu ple de festa

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Claudia Cabero, una de les protagonistes de l'edició d'enguany del FIMPT Font: FIMPT
Claudia Cabero, una de les protagonistes de l'edició d'enguany del FIMPT
La companyia Passabarret Font: Passabarret
La companyia Passabarret
Una de les actuacions previstes a l'EVA, el Festival En Veu Alta Font: Festival En Veu Alta
Una de les actuacions previstes a l'EVA, el Festival En Veu Alta

Les activitats surten al carrer per encarar un estiu ple de festa

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Amb l'arribada del bon temps comença l'onada de festivals que, com cada any, envaeiexen els mesos estivals. La festa però, no amaga el component de solidaritat ni tampoc el familiar que caracteritzen les propostes que fa Xarxanet.

Arriba el mes de juny, i amb la calor, un munt de festivals solidaris i interculturals a l'aire lliure. Des de propostes per a joves fins a activitats més familiars o infantils.

Torna l’Eva, torna el Festival en Veu Alta, que fusiona des del 2005 la tradició oral amb la narració en espectacles de petit format on la posada en escena imprescindible és la paraula nua. Així doncs, el gran atractiu són les històries que hi expliquen persones que es dediquen a narrar, glossar, cantar, o fins i tot xerraires que ens venen a explicar històries en diversos espais singulars de la zona del Penedès i el Priorat.

Segona edició de l’exitós festival de Circ que va començar a caminar l’any passat causant una agradable sorpresa entre el públic. Durant un cap de setmana, diverses companyies de pallassos actuaran a la població d’Els Pallaresos amb espectacles familiars i, sobretot infantils. Albert Vinyes, Loco Brusca, Passabarret, Black&Blue, Xarop de Canya o Los Barlou seran els artistes convidats.

El 4 de juny se celebra anualment el Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. Enguany l’acte central se celebrarà a l’Ateneu Barcelonès on es debatrà sobre la llibertat d’expressió al món cultural. La voluntat és acostar la ciutadania als ateneus, casals, casinos, orfeons, locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

El Somiabarrets és un festival autogestionat d'arts escèniques al bosc. Totes les persones motivades que ho fan possible hi treballen de forma voluntària, i tots els beneficis obtinguts van destinats a futures edicions i a la cura de l'espai. L’indret on es realitza és molt idíl·lic, però natural i limitat, la qual cosa ha fet que, degut a l’èxit de l’any anterior, es reguli l’aforment.

La Fira del Vi Solidari neix de la voluntat de 7 cellers de dur a terme alguna activitat solidària que expressi la relació del món del vi amb la realitat de la societat en què s’inscriu. Aquesta voluntat es concreta aviat en un objectiu clar: contribuir a fer possible que la investigació mèdica sobre el càncer infantil pugui seguir avançant. I fer-ho des de l’àmbit que els és propi: el vi.

La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya (CBDTC) ha programat una cita històrica en l'àmbit de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, amb la Trobada de Balls de Diables: Hi participaran 1.000 diables i es reuniran 20 Balls de Diables de tots els territoris de parla catalana a Cervera, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2019.

El Delta de l’Ebre acull la quarta edició de la Festa dels Menuts, a MónNatura Delta de l’Ebre, que consisteix en un cap de setmana (el del 8 i 9 de juny) amb moltes activitats per al jovent, on es podran trobar diferents espais amb espectacles, música, jocs i tallers infantils, entre altres, rodejats del paisatge, les tradicions i la gastronomia del Delta de l'Ebre.

Els dies 14, 15 i 16 de juny torna el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT) a Vilanova i la Geltrú. La 38a edició d’aquest Festival Internacional de Música Popular Tradicional presenta 10 artistes i 4 espectacles diferenciats, tots relacionats amb la música popular i tradicional.

Lleida acull el proper 21 de juny, a partir de les 19:30 h, el Dia de la Música. L’entitat que acollirà la celebració de la jornada és l’Orfeó Lleidatà, que ha preparat un acte ple de sorpreses per commemorar una jornada especial per tota la gent que es dedica a la música al nostre país.

Afegeix un comentari nou