Les arts escèniques ebrenques, finalistes dels prestigiosos Premis europeus EFFE

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
El només 15 anys, el Deltebre Dansa s'ha consolidat a tot l'Estat com elf estival de referència de les arts escèniques Font: Deltebre Dansa
El només 15 anys, el Deltebre Dansa s'ha consolidat a tot l'Estat com el festival de referència de les arts escèniques (ACN)

Les arts escèniques ebrenques, finalistes dels prestigiosos Premis europeus EFFE

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Deltebre Dansa segueix acumulant reconeixements amb només 15 anys d'existència.

L'Associació Europea de Festivals en col·laboració amb la Comissió i el Parlament Europeu han escollit el Deltebre Dansa entre els 24 certàmens finalistes dels Premis EFFE d'un total de 715 candidatures. A més, el proper 26 de setembre, les arts escèniques ebrenques podran competir per quedar entre les 5 premiades dels 24 finalistes, tot un orgull per a la producció del festival, que és l'únic en tot l'Estat que ha arribat a aquest estadi.

Enguany, a més, es compleixen 15 anys de la primera edició del Deltebre Dansa, i això dóna un vernís més emotiu al reconeixement. La nominació als Premis EFFE, que s'entreguen cada dos anys, arriba després de rebre durant quatre anys consecutius el segell de qualitat del Festival EFFE, al costat de festivals que cultiven altres modalitats com ara el circ, el cinema, la música i la dansa.

Aquest però, no és l'únic reconeixement del festival ebrenc. El Deltebre Dansa va ser valorat com el millor projecte cultural de Catalunya entre els anys 2015 i 2018 per part del Departament de Cultura. També ha estat considerat com un dels 25 exemples més rellevants de dansa per l'European Dancehouse Network.

La 15a edició del certamen oferirà una cinquantena d'espectacles entre el 8 i el 21 de juliol al bell mig del Parc Natural del Delta de l'Ebre, i atraurà 150 ballarins de més de 40 nacionalitats que participaran en les activitats de formació impartides per referents de la dansa i el circ contemporanis.

Afegeix un comentari nou