Lluís Puig: “La cultura popular no és el sector més subvencionat”

Lluís Puig: “La cultura popular no és el sector més subvencionat”

Resum: 

El Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Accions Culturals de la Generalitat, Lluís Puig, ha desmentit que la cultura popular sigui el sector amb més suport de l’administració pública catalana: “No és el més subvencionat, ni molt menys”, ha assegurat.

Puig, que ha fet aquestes declaracions durant l’Assemblea de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, ha criticat amb contundència “que certs àmbits polítics i mitjans de comunicació” afirmin que es finança la cultura popular com un instrument per a fer política de país. “Poc més de l’1% de les ajudes públiques de la Generalitat van a la cultura. Això dóna llibertat i autonomia a les entitats a enfocar les seves activitats”, ha explicat el Director General.

L’informe 2012 del Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA), presentat recentment, també va en aquesta línia. Per constatar que el tòpic de sector subvencionat és injust en dóna algunes xifres: “L’impacte econòmic de l’Aquelarre de Cervera a tota la zona d’influència ha estat de 990.272€. Aquest import multiplica per sis les aportacions de les institucions públiques i representen un 0,13% del PIB anual de la comarca”.

Davant la situació actual de la Generalitat i les dificultats de moltes organitzacions culturals per tirar endavant els seus projectes, Puig creu que cal avançar cap a un nou model basat en “mancomunar serveis entre entitats per compartir recursos i arribar a més gent”.

Afegeix un comentari nou