Lluïsos de Gràcia potencia els seus espais de creació com a residències teatrals

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Les obres que s'han produït a través de les residències s'han estrenat a diverses sales importants del país Font: Martí E. Berenguer
Les obres que s'han produït a través de les residències s'han estrenat a diverses sales importants del país

Lluïsos de Gràcia potencia els seus espais de creació com a residències teatrals

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

L'entitat gracienca ha posat en marxa una nova edició d'aquesta convocatòria teatral d'èxit consolidat des de 2015.

Una de les entitats de referència de la Vila de Gràcia, a Barcelona, Lluïsos de Gràcia, ha posat en marxa una nova edició de les Residències Teatrals, una iniciativa que es fa en diversos espais teatrals i que té per objectiu el cedir espais escènics per a companyies que volen fer realitat projectes teatrals, i que tenen dificultats econòmiques per trobar espais d'assaig. L'entitat demana a canvi que el grup teatral estableixi un conveni de col·laboració amb Lluïsos i que en garanteixi la coproducció de l'espectacle, que haurà de ser inèdit, i projectar-ne l'itinerància teatral per diverses sales del país.

Un dels exemples de creació

Per l'edició 2019, i amb l'horitzó de tenir una estrena de l'espectacle seleccionat el 17 o 18 de gener de 2020, l'ateneu proposa als grups que vulguin optar a ser acollits en règim de residència teatral, establir el període de residència entre l'octubre i desembre de 2019 (amb un termini màxim de presentació de propostes l'11 de setembre de 2019), i que el projecte estigui impulsat per joves d’entre 18 i 30 anys, en català, i amb possibilitats d'itinerància, a banda de qüestions òbvies com la propietat dels drets d'autor de l’obra i alguns aspectes tècnics.

Amb tot això, l'entitat decidirà quines propostes triarà i amb quins criteris a través d'una comissió artística formada per un membre de la junta de Lluïsos, la coordinadora de Lluïsos Teatre, i professionals del sector de les arts escèniques. A canvi, l'entitat ofereix l'espai d'assaig, estrenar l'obra a Lluïsos Teatre i el 70% del taquillatge, entre d'altres coses. Lluïsos destaca que durant aquests anys que s'han impulsat les residències teatrals, n'han sortit projectes com ara La Trinxera, de la companyia Laura; Dins la cova de la companyia Coralines; Barcelona (Contra La Paret), del Col·lectiu La Pública; i Life is Real de L’Ostra 28.

Afegeix un comentari nou