Lluïsos de Gràcia programa l'obra 'Neu', que trasllada una reflexió sobre l'autisme

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
La 'Neu' és l'eix vertebrador de la història (Foto: Lluïsos de Gràcia)
La 'Neu' és l'eix vertebrador de la història (Foto: Lluïsos de Gràcia)

Lluïsos de Gràcia programa l'obra 'Neu', que trasllada una reflexió sobre l'autisme

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Dues germanes, l'una autista, es retroben per la mort de la seva mare i, amb l'ajut d'una tercera persona, emprendran juntes un recorregut per la vida de comprensió i respecte mutu.

Després de tres mesos d'assaig a Lluïsos Teatre, la companyia Kamaleonik, sota la direcció de Bernat Muñoz, ja té a punt l'obra de teatre 'Neu', que s'ha programat oficialment a Lluïsos els dies 18, 19 i 20 de gener.

'Neu' és un cant a la vida, a la tolerància i a la comunicació relatat per tres personatges femenins, la Tea i l'Ada, dues germanes que es retroben amb motiu de la mort de la seva mare, la Neu. L’Ada mai ha acceptat l’autisme de la seva germana i és incapaç d’entendre el seu món, la qual cosa fa que els conflictes del passat no triguin a reaparèixer. Aquí intervindrà un tercer personatge, que connectarà aquests dos mons.

L'obra, doncs, té un rerefons social ple de càrrega humana. La introducció d'un personatge que pateix autisme, pretén que es parli de la passió per viure i de com ser nosaltres mateixos, amb la voluntat que les persones espectadores marxin de l'espectacle fent una reflexió d'acord amb el que han vist a l'obra.

'Neu' es podrà veure els dies 18, 19 i 20 de gener a Lluïsos Teatre en una única sessió, divendres i dissabte a les 21h i diumenge a les 19h.

Tant dissabte com diumenge, a l'acabar l'espectacle, hom podrà participar d'un col·loqui posterior amb experts en autisme i membres de la companyia. La motivació d'aquesta segona hora és la de proporcionar al públic més informació sobre l'autisme de la mà de professionals, i resoldre dubtes sobre aquesta qüestió, a més de poder saber, de primera mà, com s'ha gestat aquesta obra de teatre.

Afegeix un comentari nou