Mas condiciona l'Institut de Cultura Popular a que el moviment associatiu assumeixi la gestió
Comparteix
El President de la Generalitat, Artur Mas, aposta per la creació d’un Institut específic d’associacionisme i cultura popular, sempre que “es plantegi per la via oportuna i intel·ligent”, és a dir, estigui gestionat per les principals federacions que aglutinen aquest teixit i no suposi cap despesa addicional per a l’administració pública.
Mas considera que, en el marc actual d’ajustament de les finances públiques, una iniciativa com l’Institut de Cultura Popular s’ha d’impulsar i gestionar des de la societat civil, sense sobrecarregar l’aparell institucional i econòmic de la Generalitat.
El President de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant el discurs d’obertura de l’Assemblea General de l’ENS de Comunicació Associativa, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, i on han assistit representats de les principals federacions de cultura popular membres de l’ENS.
Unes paraules en resposta a la interpel·lació del President de l’ENS, Antoni Carné, de crear un organisme autònom que aglutini aquest sector, amb el suport de l’administració, i que s’ocupi de la promoció, dinamització i projecció de l’associacionisme cultural català i el conjunt de la cultura popular.
Carné ha recordat que es tracta d’una reivindicació històrica formulada fa més de trenta anys al Primer Congres de Cultura Popular i Tradicional. “Des de llavors, les entitats han assolit la maduresa imprescindible per autogestionar-se. Són un món viu, que es renova constantment, que creix i es fa fort”, per tant disposen de la fortalesa i el crèdit suficient per crear i dirigir aquest Institut. Mas s’ha compromès a transmetre aquesta petició al Conseller de Cultura.
Per altra banda, Carné ha instat a que s’escolti la veu d’aquest col·lectiu a l’hora d’elaborar les lleis “que ens afecten” per tal d’evitar una distorsió de les tradicions populars. Així mateix, també ha demanat “certa coherència legislativa”, unificant les normatives i reglaments que tenen una incidència directa sobre el món associatiu i cultural popular.
Durant la seva intervenció, el President de l’ENS ha rememorat el paper històric de les associacions en la lluita per les llibertats, en tant que foren “la gran escola per persones que, amb la democràcia, van esdevenir alcaldes, regidors o parlamentaris”.
Afegeix un nou comentari