Mataró dóna nous ritmes a la música de Santes

Associació Cor Ciutat de Mataró
Autor/a: 
Cor Ciutat de Mataró
 Font: Ajuntament de Mataró
Els arranjaments s’estrenaran en un concert el proper 28 d’abril al Teatre Monumental de Mataró. Foto: Cor Ciutat de Mataró

Mataró dóna nous ritmes a la música de Santes

Autor/a: 
Cor Ciutat de Mataró
Associació Cor Ciutat de Mataró

Resum: 

Uns arranjaments en clau de jazz permetran acostar la música de la missa de santes a joves músics. La partitura forma part del Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.

La missa de Santes és un patrimoni de la ciutat de Mataró que té una menció especial a la catalogació de Les Santes com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya. Es tracta d’una Missa de Glòria composta per Manuel Blanch el 1848 per a solistes, cor i orquestra, amb influències de l’òpera italiana, molt de moda a l’època.

Una de les característiques que la fan singular és que des de 1848, que va ser estrenada, s’interpreta cada any el 27 de juliol a Santa Maria, dins la Festa Major de la ciutat, per un cor popular i participatiu, que reprèn cada any els assaigs unes setmanes abans de Les Santes. Per mantenir viva la tradició, l’equip de directors, format pels mestres Jordi Lluch, Francesc Cortés i Lluís Carné, juntament amb el músic Ivó Oller han promogut una iniciativa trencadora: l’arranjament de diferents fragments de la missa en clau de jazz i ritmes contemporanis.

Els arranjaments s’estrenaran en un concert el proper 28 d’abril al Teatre Monumental de Mataró i la participació al cor és lliure per a tothom, prèvia inscripció. Aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Escola Municipal de Música, les Cases de la Música, Cultura de l’Ajuntament de Mataró i l’Administració de les Santes, té l’objectiu de donar a conèixer la música de la missa a un públic més ampli i atraure nous cantaires per al cor popular.

El mestre Jordi Lluch i Arenas, que la dirigirà aquest any, apunta que “aquest concert té dos objectius, donar a conèixer la Missa que és una música no prou divulgada per molta gent de música encara a Mataró i a la vegada proporcionar-li un vestit nou”. Es faran dos assaigs previs al concert. Els interessats a formar part del cor s’han d’inscriure en aquesta web abans del 15 de març.

Passat el concert, les personse interessades es podran incorporar a la interpretació tradicional de la missa de Santes que, com cada any des de 1848 té lloc el 27 de juliol a Santa Maria de Mataró.

Afegeix un comentari nou