Els Xicots de Vilafranca agredits a Baó (Catalunya del Nord) on participaven a la jornada Identit'CAT

 Font:
Font:

Els Xicots de Vilafranca agredits a Baó (Catalunya del Nord) on participaven a la jornada Identit'CAT

Resum: 

La colla castellera

Xicots de Vilafranca, de Vilafranca del Penedès, va patir el proppassat dissabte dia 4, una agressió a la localitat nordcatalana de Baó, a 10 Kilòmetres de Perpinyà, on havia acudit per a participar en la jornada Identi’CAT, que reivindica els valors culturals i la identitat catalanes.

Era el vespre i la majoria de la colla gaudia d’un ball popular. Mentre, la canalla i els pares dormien dins les tendes. De sobte, van irrompre al campament una vintena de joves del poble que fent ús d'una violència extrema, van començar a agredir mares, pares i, fins i tot, la canalla. El punt de violència va augmentar fins a l'absurd ja que, fins i tot, es van agredir entre ells. Tot seguit, aquests individus es van traslladar a la zona del ball i van continuar les agressions.

Després dels fets descrits i de reagrupar el centenar de persones que participaven a la jornada Identi'CAT, la colla de Vilafranca va passar la resta de la nit al local dels Castellers del Riberal, per la poca seguretat que oferia el camp de futbol i l’escassa presència policial.

Davant de la magnitud dels fets i l’espant de la canalla, la colla del Principat va prendre la decisió de tornar cap a casa el diumenge al matí i no fer l’actuació castellera. Decisió que va comptar amb el suport de la colla castellera de Baó, que va estar donant suport als Xicots en tot moment, i que estava molt dolguda per culpa de l’actitud del grup violent.

L’Ajuntament de Vilafranca s’ha posat a disposició dels Xicots per a identificar els agressors i denunciar-ne els responsables, ja que són cares conegudes per reiterats accidents violents. A l'hora de tancar la present edició, l’Ajuntament de Baó encara no ha contactat amb els Xicots.

La colla de Vilafranca vol agraïr totes les mostres de suport rebudes, així com la del Ball de Gitanes de Vilafranca, que també hi era present, i la de la Colla dels Castellers del Riberal.

Afegeix un comentari nou