Neix el Cor Jove Nacional de Catalunya per unir el talent juvenil del país

 Font:
Font:

Neix el Cor Jove Nacional de Catalunya per unir el talent juvenil del país

Resum: 

El nou Cor Jove Nacional de Catalunya, una iniciativa impulsada pel Moviment Coral Català i les Corals Joves de Catalunya, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, anualment unirà als millors talents juvenils del país sota la direcció de reputats cantaires nacionals i internacionals.

El cor neix amb l’objectiu d’oferir una oportunitat a joves cantaires per desenvolupar el seu talent i, a la vegada, esdevenir un referent d’excel·lència amb projecció internacional.

Les proves d’audicions s’iniciaran al mes de març i estan obertes a tots els joves entre 18 i 28 anys. Un jurat, format per cantors nacionals i internacionals, valorarà els exercicis vocals dels candidats i escollirà als32 cantaires que composaran el cor durant tot un any.

La direcció també serà rotatòria i l’assumiran compositors de prestigi. Aquest primer any, el Cor actuarà sota la batuta del reputat creador lituà, Vytautas Miskinis, i el director cerverí, Xavier Puig.

El Cor Jove Nacional de Catalunya s’estrenarà sobre els escenaris amb motiu de la Conferència de Veus de la Mediterrània, que acull Girona del 29 de juliol al 2 d’agost, i que reunirà a compositors, solistes i grups de més de 10 països diferents per oferir una panoràmica de les diferents tradicions vocals i corals del Mare Nostrum.

Afegeix un comentari nou