Neix la Universitat Popular de Caldes de Montbui

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
L'acte va aplegar una quarantena de persones a l'Ateneu de Caldes Font: Gemma Permanyer
L'acte va aplegar una quarantena de persones a l'Ateneu de Caldes Font: Gemma Permanyer
Logotip de la Universitat Popular de Caldes de Montbui Font: UPCM
Logotip de la Universitat Popular de Caldes de Montbui Font: UPCM

Neix la Universitat Popular de Caldes de Montbui

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Els 11 primers cursos del projecte impulsat per l’Ateneu, Centre Democràtic i Progressista començaran al gener.

Des d’història de la filosofia fins a un taller d’electrònica o una introducció a la geografia humana. La Universitat Popular de Caldes de Montbui es va presentar el divendres 20 d’octubre al Centre Democràtic i Progressista, l’Ateneu des d’on s’ha impulsat el projecte, que ja ha obert el període d’inscripcions en línia perquè qualsevol persona, sense necessitat de passar requisits econòmics ni acadèmics, pugui apuntar-se a algun dels 11 cursos programats, que es posaran en marxa a partir del gener.

Vinculant la tradició formativa popular dels ateneus a la nova iniciativa, inspirada en la Universitat Popular de Granollers, el president de l’Ateneu, Jaume Pieres, va convidar tothom amb inquietuds per aprendre des del diàleg i la formació compartida a sumar-s’hi. La intenció és atreure alumnes no només de Caldes sinó de tota la comarca del Vallès.

Tots i totes tenim dret a una formació rigorosa més enllà de la que s’ofereix als espais formals d’universitat”, va afirmar Norbert Froufe, coordinador de la Universitat Popular de Caldes. Orland Mena, vicepresident de la Universitat Popular de Girona, també va assistir a l’acte de presentació.

Les matèries seran per quadrimestres i les classes s’impartiran en tres espais diferents. L’Institut Manolo Hugué acollirà els cursos sobre pensament clàssic i els valors als nostres dies, la introducció a Linux-Ubuntu, la formació “Física a la cuina!”, una introducció a la geografia humana i el taller d’electrònica. A la Cooperativa 70 s’hi faran els cursos “Reflexions al voltant de la salut i el sistema sanitari” i “L’aire que respirem, un món que ens envolta, l’energia que ens mou”.

L'Ateneu serà el punt de trobada per a qui es matriculi a “La tirania de la moda”, “Història de les dones, les invisibles” i “Exposicions universals 1850-1900”.

Cada matèria constarà, de mitjana, de 15 sessions d’una hora i mitja cadascuna. Els horaris ja es poden consultar a través de la pàgina web de la Universitat Popular de Caldes.

Afegeix un comentari nou