Neix una eina col·lectiva per intercanviar activitats i experiències musicals

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
La Caixa de Ressonància és un projecte del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya. Imatge de SMAC.  Font: SMAC.
La Caixa de Ressonància és un projecte del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya. Imatge de SMAC.
El Sindicat de Músics Activistes de Catalunya fa temps que treballa pels drets dels artistes. Imatge de SMAC Font: SMAC
El Sindicat de Músics Activistes de Catalunya fa temps que treballa pels drets dels artistes. Imatge de SMAC

Neix una eina col·lectiva per intercanviar activitats i experiències musicals

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

El Sindicat de Músics Activistes de Catalunya ha presentat un projecte que renova la relació entre artistes i persones consumidores. Aquesta proposta està en fase de micromecenatge.

La Caixa de Ressonància és una plataforma tecnològica i ètica que permet intercanviar activitats i experiències musicals, entre artistes i les persones que vulguin gaudir de la música. És una xarxa musical de suport mutu que vol intercanviar cançons, concerts o diferents activitats al voltant de la música. Tant artistes musicals com persones que gaudeixen de la música, poden ser usuaris i usuàries de la Caixa de Ressonància.

La Caixa de Ressonància ha sorgit enmig de la crisi de la Covid-19, i és una iniciativa del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya. Aquesta crisi ha afectat de ple el sector cultural, ja que ha comportat el tancament de sales de concert, i ajornaments o cancel·lacions de festivals de música. Així i tot, la crisi ja feia temps que existia. Molts dels i de les artistes musicals, publicaven els seus treballs en plataformes tecnològiques, i pràcticament no veien ni un duro.

El funcionament de la Caixa de Resistència és molt senzill. La Caixa de Ressonància disposa d’una pàgina web, on els artistes poden publicar les seves propostes. Les propostes poden ser variades, però es poden agrupar en aquestes categories:

  • Concert a demanda de curta o llarga durada per a més d’una persona.
  • Classe o taller grupal a demanda.
  • Publicació de material exclusiu a demanda.
  • Experiència musical cara a cara, entre 1 artista i 1 usuària.

Totes aquestes propostes queden registrades en una fitxa de cada artista. Dins d’aquesta fitxa hi ha la biografia de l’artista i les diferents propostes que vol oferir.

Les persones que visiten La Caixa de Ressonància, poden participar en cada proposta que ofereix cada artista. Aquestes persones hauran de pagar el preu que ha establert l’artista i es podrà gaudir del concert, de la classe o de l’activitat que hagi programat l’artista. El sistema de pagament està vinculat al sistema de pagament del projecte de micromecenatge Goteo.org. Darrera de Goteo.org hi ha la fundació que porta el mateix nom. D’aquesta manera le persones poden gaudir d’una bonificació en la declaració de la renda de l’any vinent.

A part del finançament de cada proposta musical, la Caixa de Ressonància també necessita un finançament de tot el projecte. Per això disposa d’una campanya de micromecenatge a Goteo.org.

Afegeix un comentari nou