No et perdis les castanyades més populars!

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Marta Rius
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

No et perdis les castanyades més populars!

Autor/a: 
Marta Rius
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La nit del 31 d’octubre tens un ampli repertori per triar on menjar les castanyes, els panellets i els moniatos sense parar de ballar.

L'associació juvenil L'Espurna de Piera celebrarà com cada any, des de fa 13 anys, el festival de tardor de música rock dels Països Catalans a la nau de Cal Sanahuja. La voluntat és celebrar la festivitat tradicional, reivindicar la música catalana i la promoció de grups emergents dels Països Catalans. Enguany, l'entrada és gratuïtai actuaran Auxili, Strombers, Antipatiks, Cor Fort, Ojo de Buen Cubero, Remolke i PD EFA.

El teixit associatiu de Tàrrega es bolcarà un any més en els actes del Correllengua, manifestació cultural sorgida de la societat civil que defensa la llengua i la identitat de Catalunya. A la capital de l’Urgell hi ha Agenta, col·lectiu que agrupa les entitats locals, qui prendrà el timó de la programació. Aquest any, a més, es batrà el rècord d’actes amb 9 propostes gratuïtes programades entre els dies 28 i 31 d’octubre. Coincidirà amb el 20è aniversari del Correllengua arreu de Catalunya, amb un homenatge a l’escriptora Montserrat Roig. La nit de la castanyada posarà colofó de forma multitudinària al Correllengua 2016. L’Espai Mercat acollirà a partir de 2/4 de 12 de la nit un doble concert amb les formacions lleidatanes Pastorets Rock i Pascual i Els Desnatats.

Ca la Dona munta una castanyada amb perspectiva de gènere al seu local (c/Ripoll, 25) amb un sopar llunàtic (les participants han de portar menjar) on totes han d'anar vestides de bruixa. Inclouran un taller de varetes màgiques, conjurs i música.

La cantonada entre Prat de la Riba i Ramón y Cajal ja compta amb la parada de venda de castanyes de l'Associació de Veïns del Port, entitat a càrrec de la Cucafera. La parada recaptarà fons per restaurar la Cucafera Petita, que farà 15 anys. Es preveu animació, photocall i sorteig del puzzle de la Cucafera.

Organitzat pels Pabordes de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, el ball reunirà als punxa-discs (PD): Hits DJ, Urtica Sound i Grooveroger. L’entrada val 5€ (amb consumició) i està permesa a partir dels 16 anys. El 28 i 29 d’octubre, els Pabordes també muntaran un passatge del terror a la mateixa nau.

El grup promotor del Casal Popular del municipi organitzarà tallers de tardor per a infants durant la tarda; a partir de les 21h, un sopar popular (5 € tiquet amb pica-pica + botifarra + pa + beguda. Es pot adquirir fins al 29 d'octubre a Kurai Neko Shop i Cal Dolfo - Llegums, farines i fruits secs); i per tancar, música festiva enllaunada. Durant tota la tarda i nit es podrà menjar castanyes i beure moscatell.

La sala vilafranquina El Forat del Pany celebrarà una nit de bruixes amb DJ Sixtynine. L’entrada és lliure.

L’Assemblea de Vallcarca organitza, el divendres, 28 d'octubre, una cita amb castanyes, moniatos, moscatell, activitats infantils i música en directe amb KE TE KALLES al c/ Argentera 24 (Metro Vallcarca L3).

L’AMIPA i els Verregassos celebraran una jornada sencera de castanyada el el 29 d’octubre a partir de 2/4 de 10 del matí. El punt neuràlgic serà la plaça del Gambeto i a la tarda, a partir de 2/4 de 5 de la tarda es repartiran castanyes, moniatos, coca i moscatell per a tothom. S’ha organitzat un taller de decoració de carbasses, un concurs de panellets i el més peculiar de tot: el Concurs d’Escombres i Vol Rasant amb premis al millor guarnit (propietari/a i escombra), que farà la 3a edició.

Afegeix un comentari nou