Perpinyà i Sant Feliu escalfen motors per exercir la capitalitat sardanista els propers dos anys

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
Final del Campionat de Catalunya Gran A de sardana de competició, aquest novembre (Foto: Grup Sardanista Maig) Font: Grup Sardanista Maig
Final del Campionat de Catalunya Gran A de sardana de competició, aquest novembre (Foto: Grup Sardanista Maig)

Perpinyà i Sant Feliu escalfen motors per exercir la capitalitat sardanista els propers dos anys

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

La vila baix empordanenca de Sant Feliu adquirirà la condició de capital d'aquesta dansa després que Perpinyà ho sigui el 2019, i ho farà amb un munt d'activitats programades al llarg dels dotze mesos de l'any.

Fa tot just un any, la Confederació Sardanista de Catalunya va fer pública la designació de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana l'any 2020. La notícia va passar certament inadvertida en alguns fronts mediàtics, a causa de la situació política per la qual estava passant el país. Nogensmenys, l'antelació amb què es fa aquesta tria, com passa amb els Jocs Olímpics, respon a la voluntat de la Confederació de donar el màxim de temps possible als organitzadors de l'esdeveniment, per poder-ho organitzar tot, així, la vila segueix treballant intensament en l'organització dels altres mentre, regida per una altra administració, Perpinyà és a punt de prendre el relleu.

Què suposa ser capital de la Sardana durant un any?

Efectivament, organitzar actes al voltant d'aquesta dansa durant dotze mesos. Per això la necessitat de preparar-los amb força antel·lació. Sobretot, s'hauran d'acollir dos actes de gran format, el lliurament de premis Capital de la Sardana, la presentació de la Guia Sardanista, una trobada d'escoles de cobla, així com moltes altres com la digitalizació i catalogació del fons dels compositors guixolencs, preparació de materials didàctics, un pla de comunicació per a tot l'esdeveniment, i nombrosos concerts i tallers musicals, propostes escolars, entre moltes altres propostes.

En l'acte de proclamació de la capitalitat, un dels responsables polítics de Sant Feliu, el regidor Jordi Vilà va expressar públicament que "quan ens estrenem com a Capital de la Sardana 2020 volem homenatjar les persones del sardanisme local, així com els coneguts compositors Juli Garreta, Josep Maria Vilà i Gandol o Lluís Lloansí, però també volem difondre la sardana entre els nens, el jovent i tota aquella gent que encara no sap que són sardanistes entusiastes". Mentre no arribi el 2020, el món sardanista podrà seguir gaudint de la capitalitat de Montblanc el que queda de 2018, i de Perpinyà, el 2019.

Afegeix un comentari nou