Remei Ullate: Hem de trobar el nostre paper dins la societat en la que vivim

 Font:
Font:

Remei Ullate: Hem de trobar el nostre paper dins la societat en la que vivim

Resum: 

M. Remei Ullate Valls, tresorera de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Hem de trobar el nostre paper dins la societat en la que vivim
Crec que el repte del moviment associatiu avui és el mateix repte que té tota la humanitat: recuperar, repensar i mostrar el seu motiu d’ésser i d'existir. Adaptar-se als canvis, sobreviure a les adversitats, desconfiar i fugir de l’individualisme. Som éssers socials! Ens reconeixem, som i ens fem gràcies a la relació amb els altres. Només per això ja té sentit trencar una llança a favor de l’associacionisme.

Ens hem de fer presents a la societat, amb compromís, coherència, solidaritat, implicació, esperit social; hem de treballar amb humilitat, sense orgull, fent pedagogia i atrevint-nos a somiar, picant l’ullet a la utopia; hem de fer cultura dialogant, sumant esforços, trobant el nostre paper dins la societat en la qual vivim.

Tots junts podem canviar el món
Crec que el repte del voluntariat i l’associacionisme és el de creure, tenir esperança i transmetre el següent missatge: entre tots, junts, podem canviar el món. Com? Desenvolupant al màxim les capacitats interiors que caracteritzen l'ésser humà. Pensar, amb imaginació i creativitat, com aconseguir el mateix o més amb menys recursos. Sentir que no estem sols; som molts els qui creiem en l'associacionisme com a referent de la cultura. Som molts els qui creiem que l’ànima del voluntariat no pot ser el conformisme, sinó la feina constant, la lluita, aturar-se per reposar un instant i continuar endavant. Il·lusió per les petites coses; per aquells passos, de vegades invisibles, que donem dia rere dia, i que surten bé! Donar el millor de nosaltres mateixos. En el cas del teatre, des de dalt d'un escenari, escrivint un text, connectant un focus, maquillant, dirigint... Amb la resta d’entitats i associacions, fent pinya, treballant, treballant i treballant per fer créixer, construir i millorar el món de la cultura, i per extensió, la humanitat.

Torna a la pàgina reptes de futur

Afegeix un comentari nou