Santa Tecla 2020: actes amb aforament limitat i des de casa

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Santa Tecla 2020 conjugarà actes a l'aire lliure, però amb aforament limitat, amb activitats en línia. Font: Laia Díaz
Santa Tecla 2020 conjugarà actes a l'aire lliure, però amb aforament limitat, amb activitats en línia. Font: Laia Díaz
Cartell de l'edició d'eguany de la Festa Major de Santa Tecla. Font: Twitter @TGNAjuntament
Cartell de l'edició d'eguany de la Festa Major de Santa Tecla. Font: Twitter @TGNAjuntament
La Lia acompanyarà petits i grans amb recomanacions del programa de Santa Tecla. Font: Ajuntament de Tarragona
La Lia acompanyarà petits i grans amb recomanacions del programa de Santa Tecla. Font: Ajuntament de Tarragona

Santa Tecla 2020: actes amb aforament limitat i des de casa

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

La festa major de Tarragona, que se celebra del 15 al 24 de setembre, compta amb dos centenars d'actes adaptats a l'emergència sanitària. Molts d'ells es faran a l'aire lliure i amb reserva prèvia.

La Festa Major de Santa Tecla ja és aquí. L'emergència sanitària provocada per la Covid-19 no ha pogut evitar que els tarragonins i tarragonines gaudeixin enguany, i després d'uns mesos molt durs, la 669a edició de Santa Tecla en un temps en el qual la cultura és més necessària que mai. Això sí, la festa, que se celebrarà del 15 al 24 de setembre, estarà adaptada a la situació actual.

L'Ajuntament de Tarragona, que apel·la a la ciutadania a viure la festa amb responsabilitat, des de la intimitat i "no als carrers on fins ara estàvem acostumats", ha programat uns dos centenars d'actes. Els més importants es faran a l'aire lliure, tindran aforament limitat i es necessitarà reserva prèvia per poder accedir-hi. D'altres es podran gaudir a través dels mitjans de comunicació o les xarxes socials.

Com l'any passat, el Pregó es farà des del balcó de l’Ajuntament de Tarragona. Serà el 21 de setembre a les 19 h, el farà la tarragonina Agnès Busquets i es podrà seguir des de la plaça de la Font, on s'instal·laran 600 cadires. Es podrà accedir amb invitació prèvia, que es poden recollir en el següent enllaç. La Tronada es dispararà des de la plaça de la Font, i serà l'única que es podrà veure en directe pel públic assistent al Pregó.

Dies abans, el dimarts 15, a les 19h, es durà a terme l'acte de la Crida, un altre acte protocol·lari que enguany canvia d'espai i no serà obert al públic. No obstant això, l'acte serà retransmès en directe per Tarragona Ràdio i en diferit per les xarxes socials municipals. La perpetuadora 2020 és l’escultora Àngels Cantos.

Altres actes presencials se celebraran en espais com el Teatre Auditori Camp de Mart, on cada dia hi haurà un concert principal i acollirà Barraques; els jardins de la Casa Canals, que acollirà diverses activitats gratuïtes de petit format com presentacions de llibres, xerrades i contacontes; l’Espai Jove La Palmera, on es traslladen les activitats musicals que habitualment se celebraven a la Capsa de Música; i la Terrasseta, amb una programació destacada de circ i música, amb concerts com el del Pau Vallvé i Joan Garriga.

Gaudir Santa Tecla en família i des de casa

Tot i que s'han hagut de cancel·lar activitats, com les actuacions dels castellers o el Seguici, d'altres es mantenen, seran gravades i s'emetran per ràdio i televisió, a més de poder gaudir-los en línia a través de les xarxes socials.

Tots els balls parlats interpretaran els seus parlaments i es podran seguir des de casa: Ball de Dames i Vells, Ball de Sant Miquel i Diables, Ball de Pastorets, Ball de Gitanes, Ball de Serrallonga, Sebastiana del Castillo. La Moixiganga serà l'únic ball de seguici que es podrà veure en directe, gràcies a les dues representacions que farà al Seminari. També es
podrà veure en diferit per les xarxes socials.

Des del 17 al 24 de setembre també es publicaran, diàriament, episodis relacionats amb la història de la festa, tal com es va fer per Sant Magí. Aquesta és una iniciativa de la productora local Kamaleon. També s'han editat petites peces audiovisuals protagonitzades per la titella Lia, que explicarà com viure la festa major. Es publicaran a les xarxes socials i està adreçat especialment al públic infantil.

Visites guiades, música tradicional, teatre, pirotècnia i moltes altres activitats que faran de la Festa Major de Santa Tecla 2020 unes festes especials. Si vols veure tota la programació, la pots consultar en aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou