'Terra de Trobadors' inicia els tràmits per ser inclosa al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
La consellera de Cultura i l'alcalde de Castelló d'Empúries anuncien l'acord Font: Cultura
La consellera de Cultura i l'alcalde de Castelló d'Empúries anuncien l'acord
Batalla Campal al pont Vell a càrrec de Despertaferro, Arquers del Comtat, Acers Trempats, Club Arc Sant Celoni i Mittentis Sagittam. Font: Diari ARA
Batalla Campal al pont Vell a càrrec de Despertaferro, Arquers del Comtat, Acers Trempats, Club Arc Sant Celoni i Mittentis Sagittam.

'Terra de Trobadors' inicia els tràmits per ser inclosa al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

Una de les festes medievals més importants de Catalunya, 'Terra de Trobadors', que se celebra a Castelló d'Empúries, arriba a la 29a edició amb aquest compromís de la consellera de Cultura.

La cultura popular està d'enhorabona després de l'anunci d'aquest matí per part de l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell, i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, d'iniciar els tràmits perquè la tradicional festa medieval de la població empordanesa, 'Terra de Trobadors', que enguany arriba a la 29a edició, sigui inclosa al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.

La festa tindrà lloc del 6 al 8 de setembre i s’espera un afluència de més de 40.000 visitants. Amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats del municipi, l’esdeveniment programa enguany més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques —teatre, música, circ o dansa, entre altres—, així com recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències i moltes altres propostes.

La Coordinadora Municipal de Terra de Trobadors ha escollit el comerç i els mercats medievals com la temàtica de l’edició d’enguany, tenint en compte que mai s’havia dedicat a aquesta matèria i que el Mercat Medieval és actualment un dels actes més importants i representatius de la proposta cultural i festiva. L'edició d'enguany també farà referència al comte Hug V d'Empúries i la seva relació amb el rei Jaume I, situant la fira al segle XIII.

El paper de les entitats i les associacions del municipi

L’esdeveniment està organitzat per la Coordinadora de Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries amb la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat. Més d’una vintena d’entitats col·laboren en l’esdeveniment, organitzen bona part de les activitats programades i han estat històricament les principals impulsores d’aquesta festa cultural, popular i festiva.

Afegeix un comentari nou