Torna Acció Cultura Viva, el festival comunitari de música de la Mercè

Colectic-comunitari
Dj Trapella tancarà el festival Acció Cultura Viva el diumenge 25. Font: Festival Acció Cultura Viva.
Dj Trapella tancarà el festival Acció Cultura Viva el diumenge 25. Font: Festival Acció Cultura Viva.

Torna Acció Cultura Viva, el festival comunitari de música de la Mercè

Colectic-comunitari

Resum: 

Grups i artistes emergents com Las Opinólogas o La Maga formen part de la programació d'enguany d'aquesta proposta que es gestiona comunitàriament.

Torna Acció Cultura Viva, el festival comunitari de música de la Mercè. El festival, que tindrà lloc a la Nau Bostik i a la Fabra i Coats del 23 al 25 de setembre, aposta per grups i artistes emergents del panorama de la música alternativa com ara Las Opinólogas (fusió de flamenc, rap i humor en clau feminista), La Maga (rap, reggaeton i activisme) o Koers (grup de reggae afrodescendent lleidatà). Podeu consultar aquí la programació d'enguany.

Es tracta d'un cartell participatiu que s'ha decidit a partir d'una convocatòria oberta que ha rebut més de 500 propostes.

Organització col·lectiva i principis de l'economia social

Més enllà de la programació, el que diferencia aquest festival és la seva gestió comunitària.

Les decisions s'han pres a través de comissions. Impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, han participat en la seva organització de manera col·lectiva, assembleària i oberta les entitats i col·lectius Alterevents, l'Ateneu L'Harmonia, Las Pibas Producen, Cultura en Vivo, El triangle Contracultural, Nau Bostik, Dona Canço, Fabra i Coats, The Good Good, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES) i la Clara Comunicació.

El projecte es concep d'acord amb els valors de l'economia social i solidària. Això també es tradueix en les condicions econòmiques equilibrades entre les persones que hi treballen seguint criteris igualitaris i sense greuges comparatius, tant pel que a les artistes com pel que fa a les participants de l'organització.

Amb l'objectiu de generar comunitat i donar suport al teixit cultural, té una clara perspectiva feminista, LGTBIQ+, antiracista i anticapacitista, i un caràcter experimental, tant amb les propostes musicals com en l'àmbit organitzatiu, i cerca formes de funcionament innovadores.

Afegeix un comentari nou